Lotteriförsäljare kan bli Spaniens första rymdturist - Rymdturism.se

Lotteriförsäljare kan bli Spaniens första rymdturist

Han är berömd för att dela ut mängder med pengar under jultider, och för att han har en assistent med sig som åker på en kvast. Snart hoppas han på att öka på sin berömmelse ännu mer genom att bli Spaniens första rymdturist och därmed ansluta sig till den lilla skara betalande rymdturister som hittills har varit uppe i rymden.

Mannen bakom kvasten, Xavier Gabriel, äger ett lotteri som går under namnet Bruixa d'Or, "Den gyllene häxan", som sedan 1992 har delat ut mer än 8 miljoner kronor i prispengar från sitt lilla kontor i Sort i den nordöstra delen av Spanien. Den största delen av dessa pengar har delats ut under El Gordo lotteriet som går av stapeln varje år den 22 december. El Gordo har blivit en helig jultradition i Katalonien och anses vara en av världens största lotterier.

Under den senare delen av 2008, vill Gabriel befästa sitt rykte som Spaniens goda gudfader genom att flyga ut i rymden som en av Virgin Galactics 100 första rymdturister. Med sig på resan kommer han att ha önskningar från 15.000 spanjorer och som han har lovat att "skicka ut i rymden". Den resan kommer att göra Gabriel till Spaniens första icke-professionella astronaut.

Alla behöver ha en dröm 

Gabriel som idag år 49 år, är en cigarrälskande arbetsnarkoman som startade sitt första företag vid 30 års ålder. Trots att han är en affärsman ut i fingerspetsarna älskar han fantasiberättelser. Allt sedan han införskaffade sig en licens för att driva det statliga lotteriet har Gabriel hävdat att han arbetat sida vid sida med "Den gyllene häxan" som han säger är en person från yttre rymden som sprider lycka varthän hon går. Denna vänligt sinnade häxa har blivit en nationell symbol för lycka, och förekommer i många barnböcker och kommer snart även att få en egen tecknad tv-serie och en egen nöjespark uppkallad efter sig.

– När jag talar om häxan, vet inte ens jag själv om jag är seriös. Men om du inte fullt ut tror på din dröm, kommer den inte på något sätt att förverkligas, säger Garbriel.

– Jag tror att spanjorer, precis som alla andra behöver ha en dröm. Nuförtiden är det svårt att ge människan en chans att drömma. Vart man än vänder sig så det bara dåliga nyheter man får höra. Att ge människan ett hopp gör dig unik, säger Gabriel vidare.

Det har också gjort honom berömd. Varthän han går så blir han stoppad av någon som vill ha ett lyckonummer av honom, eller för att gnugga sin egen lott gentemot hans ärm. På köpet har Gabriel blivit en mycket rik man eftersom han får 3 procent i provision för varje lott som säljs.

Blir en av de första 100 rymdturisterna 

I oktober åkte han Spanien runt i en buss för att göra reklam för en välgörenhetsgala med "Den gyllene häxan" och samla in människors olika drömmar. Han lovade att försöka förverkliga den mest intressanta och resten skall spelas in digitalt som han själv skall ta med sig ut i rymden. Den rymdresan blir hans egen dröm som uppfylls. Virgin Galactic har bekräftat att Gabriel har betalat för att reservera en plats till en rymdresa, som förmodligen kommer att ske under senare delen av 2008 när Virgin Galactic kommer att ta sina 100 första rymdturister ut i rymden.

– Vi människor är landbundna, och kan inte uppskatta hur vacker vår jord är. Jag ser verkligen fram emot att få se jorden från rymden, och att få se att vår planet är alldeles för vacker för att bli behandlad så illa som den görs, avslutar Gabriel.

 

Källa: http://www.iht.com/articles/ap/2006/12/20/europe/EU_GEN_Spain_Lucky_Stars.php
Bild: http://www.labruixador.com

  • Liknande artiklar: