Minst två från Toronto vill bli rymdturister - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Minst två från Toronto vill bli rymdturister

Minst två från Toronto vill bli rymdturisterRepresentanter från Virgin Galactic har varit i Toronto för att kolla av hur stort intresset är av att åka ut i rymden hos kanadensarna. Två personer har bokat sin rymdresa och ett tiotal andra har seriösa planer om att köpa sig en biljett.

När de första resenärerna åker iväg mot sitt livs resa med start i slutet av nästa år eller i början av 2011 finns kanadensare med på listan. För 200.000 dollar får man en tripp till 110 kilometers höjd som varar i tre timmar och 4-5 minuter då man kan flyta omkring i tyngdlöshet. Hittills har drygt 300 personer världen över betalat eller delbetalat för en rymdresa.

– Alla är verkligen intresserad av rymden. Och oavsett om de självs vill åka ut i rymden eller inte, är de fascinerade över tanken att de kan lämna planeten, sa Caroline Winser, försäljningschef för rymdturismresor hos Virgin Galactic.

– En entreprenör och en företagare från Toronot har bokat en resa, och det finns ett stort intresse från en hel del andra. Just nu har jag väldigt många förfrågningar, och ungefär 10 personer har visat ett seriöst intyresse, säger Stephanie Anevitch, som är en ackrediterad rymdagent för Virgin Galactic i Toronto.

Källa: http://www.cbc.ca/canada/toronto/story/2009/04/15/space-travel.html
Foto: City of Toronto

  • Liknande artiklar: