Modebutiksägare blir Virgin Galactics första rymdresenär från Australien - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Modebutiksägare blir Virgin Galactics första rymdresenär från Australien

Modebutiksägare blir Virgin Galactics första rymdresenär från AustralienDen 56-åriga affärskvinnan och ägare av två modebutiker i Brisbane, Glenys Ambe, kommer att bli den första australiensaren att åka ut i rymden med Virgin Galactic. Glenys Ambe är en av 15 australiensare, och 300 personer från hela världen, som har köpt sig en biljett för en resa ut i rymden med Virgin Galactic.

För 200.000 dollar för hon sitt livs äventyrsresa. Trots det höga priset tycker hon att det är väl spenderade pengar.

– Jag har alltid drömt om att få åka ut i rymden. Den enda dagen som jag, med min fars tillåtelse, skolkade från skolan var dagen då för första gången satte sin fot på månen, sa Glenys Ambe under en intervju i Sydney.

– Jag trodde aldrig att kommersiella rymdfärder skulle bli verklighet inom min livstid. Det är som en dröm, en dröm som har blivit verklighet, sa hon vidare.

Hon vet dock inte riktigt när denna drömresa kommer att äga rum, eftersom Virgin Galactic ännu är inne i en testfas med bärflygplanet WhiteKnightTwo och att man inte har genomfört några testflygningar med SpaceShipTwo. Dessa tester är planerade till att pågå åtminstone nästa år ut. Trots att hon kan få vänta något år till, är det inget som bekymrar henne.

– Det är OK, rymden kommer fortfarande att vara där. Jag är inte som en 3-åring som vill ha allt nu, säger Glenys Ambe.

Källa: http://www.thetechherald.com/article.php/200918/3539/Fashion-retailer-first-
Aussie-on-Branson-s-commercial-space-travel-project

Foto: The Courier-Mail

  • Liknande artiklar: