Nästa rymdturist förbereder sig för sin rymdfärd - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Nästa rymdturist förbereder sig för sin rymdfärd

Två astronauter från NASA är tillsammans med nästa rymdturist detta veckoslut på väg till Ryssland och träningscentret för kosmonauter i Star City, för att inleda sina förberedelser inför den 15:e besättningen som skall ta sig till den internationella rymdstationen (ISS). NASA astronauterna Daniel Tani och Clayton Anderson kommer att ansluta med sina ryska kollegor kommendören Fyodor Yurchikin och flygingenjören Oleg Kotov. Tillsammans med den amerikanska entreprenören Charles Simonyi som ansluter nästa vecka bildar de tillsammans den 15:e besättningen för ISS.

– Vårt mål är att fortsätta att montera ihop ISS och utrusta stationen med alla de delar som vi har planerat, sa Yurchikin vid en presskonferens nyligen.

– Vår förhoppning är att vi kommer att utföra ett bra arbete.

Kommer att agera försökskanin

Ursprungligen var uppskjutningen planerad att ske den 9 mars, men nu ser det mer ut som den 5:e rymdturisten och övrig besättning inte kommer iväg förrän den 9 april. Detta för att de skall invänta NASA's STS-117 uppdrag med att montera nya solpaneler på ISS som har en planerad start den 16 mars.

– Jag ser på rymdfärden som ett utropstecken vid slutet av en mycket lång mening, sa Simonyi förra månaden.

Han planerar att fungera som en försökskanin för biomedicinska experiment under tiden på ISS.

– Jag skulle vilja föra fram civila rymdfärder och skulle vilja bistå forskningen på rymdstationen till så stor utsträckning jag kan förmå.

Simonyi betalar mellan 20-25 miljoner dollar för sin rymdfärd till ISS, och kommer kontinuerligt att rapportera från sin rymdresa på hans webbplats, http://www.charlesinspace.com. Han kommer att spendera drygt en vecka ombord rymdstationen innan han återvänder till jorden tillsammans med kommandören för den 14:e besättningen, Michael Lopez-Alegria, och kosmonauten Mikhail Tyurin.

Källa: http://space.com/missionlaunches/070106_exp15_prepares.html
Foto: http://www.charlesinspace.com

  • Liknande artiklar: