Planeringen inför världens första bröllop i tyngdlöshet är i full gång - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Planeringen inför världens första bröllop i tyngdlöshet är i full gång

Planeringen inför världens första bröllop i tyngdlöshet är i full gångNew York-borna Noah Fulmor och Erin Finnegan kommer att säga "ja" till varandra den 20 juni när de flyter tyngdlöst omkring ombord ett modifierat Boeing 727-200 flygplan. Därmed blir de det första paret som gifter sig i tyngdlöshet.

Paret där båda är stora rymdentusiaster och båda drömde om att bli astronauter, kommer att utbyta ringar och äktenskapslöften tillsammans med den närmaste familjen och vänner på ett ombyggt flygplan som kommer att lyfta från Kennedy Space Center på Cape Canaveral i Florida.

– Noah har hela tiden pratat om att han skulle vilja gifta sig i rymden. Men vi kommer förmodligen inte att ha råd att åka ut i rymden förrän om 25 till 50 år, kanske till vår bröllopsdag, så när Zero G öppnade sin verksamhet för allmänheten föreslog jag att vi skulle kompromissa och gifta oss på en av deras flygturer, säger Erin Finnegan.

Ringarna år skapade från en meteorit

Rymdturisten Richard Garriott, som flög till den internationella rymdstationen förra året kommer att förrätta ceremonin. Bruden kommer att ha en bröllopsklänning som är speciellt utformad för att kunna ha på sig i tyngdlöst tillstånd (under klänningen bär bruden ett par byxor) och är framtagen av den japanska haute couture designern Eri Matsui. Brudgummen kommer att vara klädd i en för detta tillfälle specialdesignad smoking skapad av J. Lucas Clothiers, med ett skört speciellt utformad för en tyngdlös miljö. Än så länge finns det dock inga bilder på varken brudklänningen eller smokingen, men förmodligen kommer brudklänningen att ha likheter med den som Matsui visade upp 2006. Brudparets ringar kommer även de att vara mycket speciella. Juveleraren Chris Ploof har tagit fram ett par som är gjorda av delar från en järn-nickel rik meteorit som föll ner i Namibia under förhistorisk tid, den så kallade Gibeon meteoriten.

Inbjudan till Noah Fulmors och Erin Finnegans bröllopParet har betalat 5400 dollar per person för dom själva och 10 gäster som ska följa med på flygningen. Vissa av gästerna betalar dock en del av sin biljett själva.

– Noah och jag lägger ner mycket pengar på vårt galna bröllop eftersom rymdresor för den vanliga människan är något vi verkligen tror på. Vi menar verkligen att framtiden finns i rymden, och att allmänheten ska kunna färdas där. Vi vill för fram rymdresande som en positiv sak, säger Erin Finnegan.

Efter en kort ceremoni kommer de nygifta att landa och ta emot övriga gäster på marken, inklusive brudens mor, som avstod från att åka med.

Det är inte första gången som det pratas om giftermål i rymden. Under 2003 gifte sig den ryska kosmonauten Yuri Malenchenko med Ekaterina Dmitrieva när han var ombord den internationella rymdsationen. Dock var bruden kvar på jorden, på Johnson Space Center i Houston, och bröllopet genomfördes via en vidoelänk. När de suborbitala rymdfärderna kommer igång inom ett par år planerar George Whitesides och Loretta Hidalgo att gifta sig när de åker med Virgin Galactics SpaceShipTwo. Även Cindy Cashman och Mitch Walling planerar det samma, men de kommer att bli ett par när de åker med Rocketplane XP.

Mer info kring Noah Fulmors och Erin Finnegans bröllop finns på deras sida zerogravitywedding.com.

Källa: http://www.space.com/missionlaunches/090602-weightless-wedding.html
Foto: Honeyfund

  • Liknande artiklar: