Prinsessan Beatrice blir kanske den första kungligheten i rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Prinsessan Beatrice blir kanske den första kungligheten i rymden

Prinsessan BeatriceDen brittiska prinsessan Beatrice är ett steg närmare om att bli den första kungligheten i rymden. I dagarna genomförde hon en flygtur där man kan uppleva tyngdlöshet. Den spännande flygturen var en present från hennes amerikanska pojkvän Dave Clark. Tillsammans med fem andra personer flög de under 90 minuter där planet gjorde 15 stycken så kallade parabler genom att snabbt stiga till en höjd av drygt 7 kilometer för att sedan dyka brant. Under den tiden fick de uppleva ett par minuters tyngdlöshet och en försmak av hur det är att vara astronaut. 

Flygturen som sköttes av det amerikanska bolaget Zero Gravity Corporation, utgick från John F. Kennedy Airport i New York, genomfördes ombord en speciellt ombyggd Boeing 747 jumbojet som bär namnet G-Force 1.

– Det var helt klart kärlek i luften mellan de två, säger en reporter på den brittiska tidningen Hello! Magazine.

Men Dave, som har haft sällskap med Prins Andrews dotter i mer än ett år nu, har större planer än så. Han har lyckats övertala prinsessan Beatrice att följa med honom på en resa ut i rymden med Sir Richard Bransons Virgin Galactic och samtidigt göra deras romans till en intergalaktisk affär.

– Jag har frågat henne ett flertal gånger, men efter lite övertalning har Beatrice gått med på fullfölja det, säger Dave Clark.

Även om Prins Andrew och hertiginnan av York, Sarah Ferguson har sagt att de godtar deras dotters nuvarande friare, återstår det att se om de kommer att godkänna att Beatrice åker ut i rymden. Till saken hör också att Dave Clark arbetar på försäljnings- och marknadsavdelningen inom Virgin Galactics rymdturismprojekt.

När kommer det svenska kungahuset att kontra? När få vi se Kronprinssesan Victoria eller Prinsessan Madeleine i rymden?

Källa: http://www.hellomagazine.com/royalty/2007/08/23/beatrice-space-gift/
Foto: Zero Gravity Corporation

  • Liknande artiklar: