Richard Garriott åter på jorden efter en lyckad landning - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Richard Garriott åter på jorden efter en lyckad landning

Richard Garriott landar utan problem på jordenEfter 12 dagar i rymden landade Richard Garriott och hans medresenärer Sergei Volkov och Oleg Kononenko på den kazakhstanska stäppen i morse klockan 05.34, svensk tid. Landningen gick till skillnad från de två tidigare tillfällena utan några problem och alla tre rapporteras vara i god. 

Richard Garriott, son till den förra NASA-astronauten Owen Garriott, skrev historia som den första rymdturisten i rymden vars förälder tidigare varit i rymden. Flygturen tillbaka till jorden utgjorde ytterligare en historisk milstolpe då Richard Garriott åkte tillsammans med den första andragenerations kosmonauten Sergei Volkov.

– Resan till ISS uppfyllde en dröm jag haft hela livet att få uppleva en rymdresa precis som min far gjorde för 35 år sedan. Det är en ära att få bli den första amerikan som följer en förälders fotspår i rymden, sa Richard Garriott. Detta äventyr med allt från träningen i Star City, uppskjutningen, befinna sig i omloppsbana kring jorden och slutligen dockningen och vistelsen på ISS har varit mycket mer tillfredsställande än vad jag någonsin kunde tro.

Vill inspirera dagens unga

Richard Garriott ombord ISSUnder sin vistelse på ISS genomförde Richard Garriott en del vetenskapliga experiment och miljöforskning, men det han tyckte var mest givande var de pratstunder han hade med studenter via radiolänk.

– Jag tog denna möjlighet genom att åka upp i rymden att kunna inspirera dom till att genom hårt arbete och ihärdighet kan uppnå sina vildaste drömmar, fortsätter Richard.

– Vi är stolta över att kunna assistera Richard i att förverkliga hans livslånga dröm om att åka ut i rymden, sa Eric Anderson, vd för Space Adventures.

Richard Garriott har under hela sitt uppdrag, från träning till landning, dokumenterat sina upplevelser på sin webbplats med fotografier, video, ljudupptagningar, och besvarat frågor som besökare har ställt på hans webbplats. Han kommer att fortsätta med att dela med sig av sina erfarenheter via sin webbplats.

Funderar på en andra resa 

Även om Richard tidigare har sagt att han spenderade den större delen av sin förmögenhet han har fått genom  åren från datorspelen han skapade, är en andra resa till ISS inte helt utesluten.

– Utan tvekan. Jag har redan börjat tänka på nästa resa upp dit, säger Richard Garriott. 

Källa: http://www.richardinspace.com/index.cfm?fuseaction=News.viewnews&newsid=359

Foto: RichardInSpace

  • Liknande artiklar: