Richard Garriott, son till en tidigare NASA astronaut, blir nästa rymdturist på ISS - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Richard Garriott, son till en tidigare NASA astronaut, blir nästa rymdturist på ISS

Richard GarriottVideoSpace Adventures låter meddela att den berömda spelutvecklaren Richard Garriott och likaledes son till den förre NASA astronauten Owen Garriott, har börjat förbereda sig för sin resa till den internationella rymdstationen ISS. Han blir därmed den sjätte rymdturisten att åka dit. Garriotts rymdfärd är planerad att äga rum under oktober 2008. Den kommer också att bli den första i en serie som kommer att hysa kommersiell verksamhet ombord ISS. 

Richard Garriott är mest känd som en av de viktigaste personerna inom industrin för datorspel. Han utvecklade spelet Ultima, som fortfarande är den längsta följetången bland datorspel, och tillsammans med sin bror, Robert, startade han bolaget Origin Systems som är en de mest välrenomerade utvecklarna av datorspel. Richard är också skaparen bakom Ultima Online, som riktade sig åt den växande trenden för online-spel.

– Det har alltid varit Space Adventures mål att göra rymden mer tillgänglig för alla. Med Richards flygtur börjar nu en svit av uppdrag som är riktade till att öka det kommersiella engagemanget i bemannade rymduppdrag, sa Eric Anderson, vd för Space Adventures. Det är mycket sällan som så många kommersiella möjligheter är tillgängliga i ett och samma rymduppdrag. Vi uppmuntrar intresserade partners att kontakta oss.

– Jag dedicerar min rymdresa åt vetenskapen, säger Richard Garriot. Det är mitt mål att ägna en stor del av min tid ombord rymdstationen till vetenskapliga, tekniska och olika undervisningsprojekt. Jag förstår behövet av att genomföra forskning i extrema miljöer antingen det rör sig om att samla in mikroorganismer från djuphavets hydrotermala källor eller utföra experiment i en tyngdlös miljö. Vi måste våga ta mer risker och därmed stimulera våra sinnen för att få svar på de mest främmande vetenskapliga frågorna för att i framtiden kunna göra de mest fantastiska tekniska landvinningarna.

Genomför biotekniska experiment

Den första kommersiella partner i Garriots upprag är ExtremoZyme, Inc., ett bioteknik företag som bland annat startades av hans far Owen Garriott. Man planerar att göra en serie med experiment med proteiner som kristalliserar och har viktiga cellfunktioner och som kan kopplas till vanliga sjukdomar hos människan. Om man kan studera denna kristalliseringsprocess skulle forskare kunna lära sig mer om hur den molekylära strukturen hos dessa proteiner som i sin tur är viktiga för syntentisering av protein för morgondagens mediciner.

– Med tanke på min karriär, var det väldigt naturligt för Richard att bli intresserad av rymden och dess utforskning. Jag är så glad över att han vill ta sig an detta och att han vill ägna så stor del av sin rymdtur åt forskning, Jag är mycket stolt över honom, sa Owen Garriott, Richards far och tidigare astronaut hos NASA som 1973 spenderade 59 dagar ombord Skylab.

Alla som är intresserade kan följa Richard Garriots rymdfärd via hans webbplats, www.richardinspace.com.  Han kommer att kontinuerlig uppdatera sin webbplats med foton, blogginlägg, och besökare kan även ställa frågor och lämna förslag på uppdrag som Richard kan genomföra.

– Jag vill involvera så många människor som möjligt i mitt uppdrag, säger Richard.

Videosekvens

VideoSe en intervju med Richard Garriot på CBS 42 keyetv här.


Källa: http://www.spaceadventures.com/index.cfm?fuseaction=news.viewnews&newsid=554

  • Liknande artiklar: