Rymden nästa för äventyrerskan Renata Chlumska - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Rymden nästa för äventyrerskan Renata Chlumska

Rymden nästa för äventyrerskan Renata ChlumskaVideo-sekvens Efter att ha bestigit de högsta bergen i världen och paddlat och cyklat runt en kontinent siktar Renata Chlumska högt inför nästa äventyr. Nu startar hon ett interaktivt äventyrskoncept där alla bjuds in att delta. Första utmaningen blir att som första svenska kvinna att åka upp i rymden. Dessutom inleder Renata ett samarbete med Spaceport Sweden AB för att utveckla rymdäventyr på jorden.Detta presenteras idag då det är 50 år sedan första människan åkte upp i rymden. Renata Chlumskas nya verksamhet heter Expedition 2.0 och utgår från omgivningen snarare än att fokusera på äventyrarens egna mål. Via en webbplats bygger Renata en interaktiv plattform för sina och andras äventyr.

– Som äventyrare fokuserar man främst på att förverkliga sina egna drömmar och utmaningar. Nu vill jag rikta den här energin till att hjälpa andra att uppleva sina egna äventyr, samtidigt som jag bjuder in alla att komma med förslag på vad jag ska anta för utmaningar, säger Renata Chlumska.


Första utmaningen i Expedition 2.0 är att åka upp i rymden. Renata har som första svenska kvinna bokat en resa med Virgin Galactic med avresa nästa år. Utöver rymdresan har Renata inlett ett samarbete med Spaceport Sweden AB för träning samt som deltagare i Spaceport Sweden ABs Advisory Board med bl a uppgift att coacha unga entreprenörer att utveckla produkter och tjänster kopplade tillrymdäventyr.

– Rymden är det ultimata äventyret för mig. Efter att ha paddlat och cyklat runt halva jordklotet finns inte så mycket mer att utmana än att se jorden uppifrån. Jag kommer att lägga ner väldigt mycket tid och kraft kring den här resan och ser med spänning fram emot samarbetet med Spaceport Sweden AB där vi tillsammans ska arbeta för att skapa en rymdindustri i Sverige, säger Renata.

– En ny industri är under utveckling med möjlighet för vanliga människor att åka ut i rymden och i Kiruna etableras Spaceport Sweden AB med målsättning att bli en världsledande rymdhamn. Rymdturism handlar också om upplevelser på jorden och tillsammans med Renata på vårt advisory board kommer vi att tillsammans verka för ungt entreprenörskap med syfte att utveckla fler nya rymdäventyr, sägerKarin från Spaceport Sweden AB.

Lelle%20Modig%20p%C3%A5%20Tekniska%20museet

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/rymden-naesta-foer-aeventyrerskan-renata-chlumska-614684
Foto: Spaceport Sweden

  • Liknande artiklar: