Ryska läkare ger grönt ljus för nästa rymdturist - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Ryska läkare ger grönt ljus för nästa rymdturist

Richard Garriott får grönt ljusI dagarna gav de ryska läkarna klartecken för nästa rymdturist Richard Garriott och hans reserv Nik Halik. De har gått igenom ett speciellt fysiskt träningsprogram i Star City i utkanten av Moskva, och läkarna hittade inget som skulle kunna utgöra något problem inför hans resa till den internationella rymdstationen. 

Richard Garriott, son till en tidigare NASA astronaut, blir den sjätte rymdturisten i ordningen, har betalat 20 miljoner dollar för nöjet att spendera en vecka på rymdstationen, men ryssarna menar att priset för kommersiella rymdresor kommer att stiga i framtiden.

Nik Halik, är en entrepreneur från Australien, och kommer att vara en av dom som åker med i Soyuz TMA-13 kapslen om Garriott av någon anledning inte kommer att kunna delta. Men även om Nik inte kommer med nu är han fast besluten att åka till ISS någon gång i framtiden.

Dennis Tito blev 2001 den första rymdturisten att åka till ISS, som följdes 2002 av Mark Shuttleworth från Sydafrika, 2005 av amerikanen Greg Olsen, och 2006 av den iranskfödda amerikanskan Anousheh Ansari. Den femte och senaste rymdturisten på ISS var den ungerskfödda amerikanen Charles Simonyi förra året, och i oktober i år kommer Richard Garriott att bli den sjätte i raden.

Källa: http://en.rian.ru/science/20080211/98955250.html
Foto: Richard Garriott's Space Mission

  • Liknande artiklar: