Sex ryssar planerar att bli Virgin Galactics första resenärer 2010 - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Sex ryssar planerar att bli Virgin Galactics första resenärer 2010

Virgin Galactics SpaceShipTwoVideosekvens När Virgin Galactic i slutet av 2010 förväntas att ta sina första resenärer på sitt livs resa ut i rymden, försöker sex ryssar att komma med på den första flygturen. Tre företagare, den enes fru och en annans båda föräldrar hart redan köpt sina biljetter. 

Den 34-åriga Igor Kutsenko, som driver en reklambyrån Orange i Moskva, har i ett pressmeddelande gått ut och sagt att han tillsammans med sin affärspartner, Sergei Tyaglov, köpte sina biljetter redan för 18 månader sen. Samtidigt reserverade han även ett par biljetter för sina föräldrar som båda är i 50-års åldern.

– När jag talade om för min mor att vi ska åka ut i rymden, ställde hon bara en fråga till mig: "När?", sa Igor Kutsenko under en intervju. Vi bokade ett par extra biljetter. Kanske någon av våra vänner vill åka med också, sa han vidare.

Det fanns det. Hans affärspartner, Sergei Tyaglov, var inte precis den han behövde fråga två gånger för att följa med på en rymdresa.

– Jag ser fram emot att förverkliga min barndomsdröm, säger Sergei Tyaglov.

En annan affärsman som också kommer att vara med på samma flygtur är Timur Artemyev rapporterar RIA-Novosti. Han är delägare till det största affären inom detaljvaruhandeln för mobiltelefoner i Ryssland, och har bokat en biljett för sig själv och sin fru.

– Min fru och jag vill bli det första paret som åker ut i rymden, säger Timur Artemyev.

Totalt 11 ryssar är inbokade

Sammanlagt har mer än 250 personer över hela världen bokat en biljett för en suborbital resa med Virgin Galactics SpaceShipTwo. Av dessa är 11 stycken ryssar. Ytterligare 85.000 personer har visat intresse om att åka.

Testflygningar ska inledas senare i år då man börjar testflyga bärflygplanet WhiteKnightTwo. SpaceShipTwo kommer att vara färdig först i början av 2009, och tester där dessa två flyger tillsammans kommer att starta strax därefter.

– Vi har inte satt något slutdatum för testprogrammet, eftersom säkerheten är det vi prioriterar allra högst. Vi tävlar inte med någon. Men om allt går väl, hoppas vi att de första kommersiella turerna kommer att starta under slutet av 2010, säger Stephen Attenborough, kommersiell chef för Virgin Galactic.

Grundaren av Virgin Group, den brittiske miljardären Sir Richard Branson, har tidigare sagt att han själv och några från hans familj kommer att ta en tur med SpaceShipTwo ett år innan de kommersiella flygturerna startar.

Videosekvens

För att se en intervju där Russia Today bland annat pratar med Igor Kutsenko, se nedan.Källa: http://en.rian.ru/russia/20080623/111778580.html
Bild: Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: