Sheikh Salman planerar att ta sig ut i rymden 2012 - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Sheikh Salman planerar att ta sig ut i rymden 2012

Sheikh SalmanI den arabiska dagstidningen The Peninsula berättar Sheikh Salman Bin Jaber Al-Thani, tillika ordförande för Qatar Astronomical Club, i en intervju om sina planer på en rymdresa med Virgin Galactic omkring 2012. Men trots att alla förberedelser för att rymdturismen ska komma igång 2012, ser han att möjligheten för att komma iväg inte kommer förrän 2015. 

– Jag kommer att vara en av pionjärerna att göra en rymdresa eftersom jag skickade in min ansökan för ett år sedan och är uppsatt på listan över de som kommer att åka, säger Sheikh Salman.

Sheikh Salman, som har en kandidatexamen i maskinteknik har tidigt visat ett intresse för astronomi. Han fick sitt första teleskop när han studerade vid universitetet och har nu en ansenlig samling av teleskop. Han har deltagit i mängder av internationella konferenser inom astronomi och har besökt flera astronomiska institut världen över. För närvarande bedriver han forskning för NASA om solens inverkan på den globala klimatförändringen. I framtiden har han planer på att upprätta ett astronomiskt centrum i Jordan.

– En sådan institution kan inte upprättas i Qatar eftersom mycket av landet består av öken, säger Sheikh Salman.

Källa: http://www.thepeninsulaqatar.com/Display_news.asp?section=Local_News&month=January2008&file=Local_News2008012522158.xml
Foto: The Peninsula

  • Liknande artiklar: