Under fastighetsboomen köpte han den allra första rymdbiljetten av Virgin Galactic - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Under fastighetsboomen köpte han den allra första rymdbiljetten av Virgin Galactic

Under fastighetsboomen köpte han den första rymdbiljetten av Virgin GalacticNär fastighetsboomen blomstrade som bäst var Ken Baxter mästare på att sälja bostadsrätter som omvandlats från hyresrätter. Men under de senaste två och ett halv åren har affärerna gått allt sämre. Trots detta är Ken Baxter en man med ett stort leende på läpparna eftersom han tack vare en check på 200.000 dollar han skrev 2005 blev den första att köpa en biljett för en rymdresa med Virgin Galactic.

Ken Baxter, 60, är tillräckligt gammal för att minnas den tid då Mercury-programmet under tidigt 60-tal skickade upp de första amerikanerna i en omloppsbanan kring jorden. Något som gjorde stort intryck på honom.

– Ända sedan jag var liten har jag funderat över, i all hemlighet för mig själv, hur häftigt skulle det inte vara att få åka ut i rymden? Men när jag växte upp och blev äldre har jag med tiden fått förlika mig med att det kommer aldrig att inträffa, säger Ken Baxter.

Men det kom att för alltid att förändras en söndagskväll under hösten 2004 då Baxter satt och tittade på "60 Minutes" som sände ett program om X Prize, ett pris på 10 miljoner dollar som skulle ges till den första att med privata medel kunde skicka upp en bemannad rymdfarkost två gånger inom loppet av två veckor.

– Jag tvekade inte en sekund när jag såg SpaceShipOne komma upp i rymden, och sa till mig själv att jag skulle bli den första att åka upp, minns Ken Baxter.

Ringde genast upp Branson

På morgonen dagen därpå bad Ken Baxter sin sekreterare att ringa Virgin Airways och Richard Branson. Han var inte där men sekreteraren lämnade ett meddelande och Branson ringde upp inte så långt senare. Året därpå skrev Ken Baxter en check på 200.000 dollar ställd till Virgin Galactic och blev därmed deras första betalande kund.

Hans företag, Performance Marketing Associates, hade under fastighetsboomens glada dagar 150 anställda. Numera har han bara två anställda i som sitter i ett litet rum i ett företagshotell, med bokyllorna fulla av diverse dokument om fastigheter, böcker av Donald Trump, och en nyare bok “The Great Depression Ahead: How to Prosper in the Crash Following the Greatest Boom in History” liggandes på skrivbordet.

– De senaste två och ett halvt åren har varit ... otroliga. Det är ett bra ord: otroliga, säger Ken Baxter.

Han har redan klarat av den obligatoriska fysträningen och har gjort tester i en centrifug där han har klarat upp till 6 G, vilket var som han själv uttryckte det som om man hade en 500 kilo tung elefantbaby sittandes på ditt bröst. Men det har varit mycket roligt.

– Jag har aldrig tidigare varit så exalterad över något i mitt liv. Dessutom var jag den allra första som betalade för en rymdtripp, säger Ken Baxter.

Källa: http://www.lasvegassun.com/news/2009/aug/17/check-written-high-times-bought-ticket-space-fligh/
Foto: Steve Marcus, Las Vegas Sun

  • Liknande artiklar: