Vem kommer vara först med att sjunga i rymden? - Rymdturism.se

Vem kommer vara först med att sjunga i rymden?

Vem kommer vara först med att sjunga i rymden?

Slaget om sjungande rymddivor är igång. i det ena hörnet står den brittiska sopranen Sarah Brightman, som betalar 52 miljoner dollar för att flyga till den internationella rymdstationen i september 2015. I det andra hörnet står den ofta kontroversiella Lady Gaga, som i samband med Zero G Colony musikfestivalen i början av 2015 planerar att resa ut i rymden ombord SpaceShipTwo.

Hur ser då status ut i nuläget? Brightmans resa ser ganska säker ut. Space Adventures, som redan har skickats åtta millionauts till ISS med hjälp av den ryska rymdfarkosten Soyuz. Brightman är redan i träning och om inte något oförutsett inträffar, ska resan genomföras som planerat i september 2015. När hon väl anländer till rymdstationen, planerar hon att sjunga i rymden.

Lady Gagas planer är inte riktigt lika säkra. Zero G Colony sa i november förra året att arrangemanget skulle vara en mäktig tre-dagars "galaktisk musikupplevelse" som kombinerar det bästa av dagens konstnärer med högteknologi. Det skall ske vid Spaceport America i New Mexico i början av nästa år, när Lady Gaga är ombord SpaceShipTwo på en av deras suborbitala flygningar.

Det är snart ett år sedan, och det har varit väldigt lite nyheter om festivalen sedan dess. Händelsens webbplats består av en enda sida och visar inte på någon som helst aktivitet sedan det första tillkännagivandet. Det finns också frågan om huruvida SpaceShipTwo kommer att vara redo för kommersiella flygningar med början 2015 då projektet har kantats av flera tekniska problem och testflygningar som har blivit inställda.

Vi får helt enkelt se vad som händer. Om jag vore en gambler, jag skulle sätta mina pengar på Brightman.

Källa: http://gulfnews.com/arts-entertainment/celebrity/hollywood/sarah-brightman-plans-2015-trip-to-space-station-1.1345664

  • Liknande artiklar: