Virgin Galactic planerar inför det första rymdbröllopet - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Virgin Galactic planerar inför det första rymdbröllopet

Richard Branson som vigselförättare i luftenSir Richard Branson förbereder sig för att sätta ännu ett rekord genom att bli den första personen som förrättar en vigsel i rymden. Den 58-åriga miljardären tänker genomföra ceremonin drygt 10 mil ovanför jordens yta under den första kommersiella suborbitala rymdresan någon gång under nästa år. 

Han har redan utfört en vigsel tidigare men då befann man sig på normal flyghöjd mellan San Francisco och Las Vegas. Den gången var brudparet Virgin Americas marknadsdirektör Dimitrios Papadognonas och Coco Jones.

– Vi har fått två bokningar angående äktenskap, en som gäller ett giftermål i rymden och en där ett par önskar att få göra sin smekmånad i rymden, sa en talesman för Virgin Galactic under en intervju med Daily Mail.

Det paret som ska gifta sig är okänt, men smekmånadsparet är George T Whitesides, som är dels rådgivare för Virgin Galactic och chef för National Space Society i Washington DC, och hans fru, rymdaktivisten Loretta Hidalgo. Bröllopet blir det första där både bruden och brudgummen befinner sig i rymden, men det är inte det första rymdbröllopet. I 2003 tog kosmonauten Yuri Malenchenko ett äktenskapsläfte ombord den internationella rymdstationen via en radiolänk med sin brud Ekaterina Dmitriev som då befann sig på jorden.

 

Källa: http://www.newscientist.com/blog/space/2008/04/virgin-galactic-plans-marriage-in-space.html?feedId=space_rss20
Foto: Daily Mail

  • Liknande artiklar: