XCOR avslöjar sin första rymdresenär nästa vecka - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

XCOR avslöjar sin första rymdresenär nästa vecka

XCORs suborbitala rymdskepp LynxDet har varit ett rykte i drygt en månad, men nu är det officiellt. XCOR Aerospace kommer att nästa vecka presentera information kring deras biljettförsäljning för suborbitala rymdresor med sin 2-sitsiga rymdfarkost Lynx. Presskonferensen kommer att äga rum i Beverly Hills i Kalifornien.

Även om många just nu spår bistra tider i världsekonomin, finns det fortfarande en marknad som tycks gå vidare med blickarna uppåt – rymdturismen. Under den presskonferens som XCOR Aerospace har planerat in till den 2 december kommer en välkänd och etablerad reseagent med omfattande erfarenhet av exklusiva äventyrsresor att avslöjas, som kommer att få totalansvaret för flygupplevelsen med Lynx innefattande biljettförsäljning, hälsoundersökningar, träningsprogram och slutligen rymdresan.

Europe första resenären

Den första kommersiella rymdturisten som kommer att flyga med Lynx kommer också att vara med på presskonferensen. Namnet är ännu okänt, men det rör sig om en europeisk äventyrare med planer på att bli sitt lands första att göra en suborbital rymdresa.

En uppdatering kring utvecklingen av Lynx kommer också att presenteras. Motortester förväntas att komma igång inom den närmsta tiden, med motorer som enligt XCOR kommer att minimera miljöpåverkan. Den förre piloten och befälhavare från NASAs rymdskyttelprogram, överste Rick Searfoss, kommer att berätta om hur en resa med Lynx kommer att te sig från en pilots synvinkel.

Prislappen för en resa med Lynx kommer att hamna kring 100.000 dollar, vilket är halva priset mot vad Virgin Galactic tar för sina resor. Skillnaden är dock att man inte riktigt per definition kommer ut i rymden med Lynx, vilket man gör med SpaceShipTwo. Men man kommer likväl att kunna se jordens krökning och ut mot den svarta rymden.

På presskonferensen kommer även Orbital Outfitters grundare Chris Gilman medverka iförd den rymddräkt som XCORs rymdresenärer kommer att ha på sig på sin rymdresa.

Källa: http://news.prnewswire.com/DisplayReleaseContent.aspx?ACCT=104&STORY=/www/story/
11-25-2008/0004932098&EDATE=
Bild: XCOR Aerospace

  • Liknande artiklar: