Elever i Storbritannien tävlar i ett rymdturism projekt - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Elever i Storbritannien tävlar i ett rymdturism projekt

Mission Virgin GalacticVirgin Galactic, Royal Aeronautical Society och Royal Air Force i Storbritannien sponsrar en tävling, National Schools Competition, som är riktad mot elever i 11-14 års åldern och som går i någon skola i Storbritannien. Tävlingen går ut på att eleverna ska utforma en säljbar produkt som använder sig av en eller flera av de vetenskapliga eller tekniska grunder som Virgin Galactic använts sig av. 

Tävingen, med namnet Mission Virgin Galactic, är ett led i Virgin Galactics satsning mot skolan för att få elever att bli involverade i deras rymdturism projekt. Eleverna kommer att arbeta grupper om 4 personer, där det vinnande laget tillsammans med sin lärare får en resa till USA och Kalifornien för att på första parkett få se SpaceShipTwo flyga.

– Mission Virgin Galactic är till för väcka upp intresset för den spännande utveckling som just nu sker inom ingenjörskonsten i samband med nya tekinker i rymdfart och transport i almänhet, säger Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic. Vi måste hitta nya lösningar på de problem som denna planet står inför, och det är bara genom en ny generation av entusiastiska och miljömedvetna ingenjörer, entreprenörer och vetenskapsmän som vi kan uppnå det. Förhoppningsvis, kan lockelsen av att en dag kunna åka ut i rymden hjälpa till att väcka den gnistan.

Sista dagen för anmälan är den 12 december 2008 och vinnande lag beräknas vara utsett kring den 18 juli 2009.

Källa: http://www.channel4.com/news/articles/science_technology/space+tourism+scheme+for+pupils/2101452
Bild: Mission Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: