Guinness ger ölälskare en chans att vinna en rymdresa - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Guinness ger ölälskare en chans att vinna en rymdresa

Guinness ger ölälskare en chans att vinna en rymdresaDet irländska bryggeriet Guinness har satt igång en tävling för alla som älskar det mörka ölet från den gröna ön. Första priset är en plats ombord SpaceShipTwo med Virgin Galactic för en resa ut i rymden lika svart som det berömda ölet.

För att fira sina 250 år som bryggeri, har man startat en tävling där det finns tre stycken fantastiska upplevelser i potten med färgen på det berömda bryggeriets svarta stout som tema. Ett av dessa pris är en rymdresa, de övriga två är en resa ner i djuphavet och en biljett till en exklusiv konsert med Black Eyed Peas.

– Sedan 1759 har Arthur Guinness och varumärket Guinness legat bakom några uppseendeväckande och mycket betydelsefulla bedrifter. För att fortsätta den traditionen och som en del av 250-års firandet, ger Guinness något tillbaka till alla sina anhängare världen över, sa en taleskvinna för Guinness.

Tävlingen är öppen för alla vuxna i 28 länder via bryggeriets webbplats fram till den 24 september då man firar sina 250 år, som har fått namnet Arthurs dag. Undertecknad deltar naturligtvis i tävlingen.

Vinnaren kommer att efter träning i New Mexiko att ge sig iväg mot rymden med en hastighet av 4000 km/h till drygt 100 kilometers höjd. Där får han eller hon uppleva tyngdlöshet under ett par minuter samt en vy ut mot den svarta rymden å ena sidan och jordens kurvatur mot rymden å andra sidan.

Källa: http://www2.guinness.com/en-GB/Pages/250-experiences_detail.aspx#a
Bild: Guinness & Co

  • Liknande artiklar: