Tekniknyheter | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Tekniknyheter

Med rymdturismen kommer självklart nya tekniska landvinningar att göras. Tekniska lösningar som bara för ett par år sen ansågs vara omöjliga. I denna sektion kommer rymdturism.se att samla nyheter inom det tekniska området så att du kan följa utvecklingen.

 

Virgin Galactic återupptar sitt testprogram med SpaceShipTwo

Virgin Galactic återupptar sitt testprogram med SpaceShipTwo

Virgin Galactics andra exemplar av SpaceShipTwo, VVS Unity, genomförde i torsdags sin första flygning efter den ödesdigra kraschen med systerskeppet VVS Enterprise hösten 2014.

  • Liknande artiklar:

Lynx snart färdigbyggd

Lynx snart färdigbyggd

Ingenjörerna på XCOR har under de senaste månaderna arbetat intensivt med att färdigställa de strukturella komponenterna till den suborbitala rymdfarkosten Lynx Mark I. En av de viktigaste milstolparna har varit monteringen av det främre nospartiet.

  • Liknande artiklar:

XCOR börjar testflyga Lynx i början av nästa år

XCOR börjar testflyga Lynx i början av nästa år

Rymdfarkosten Lynx som XCOR Aerospace bygger är snart färdigställd. De räknar därför med att kunna påbörja de första testflygningarna inom sex till nio månader.

  • Liknande artiklar:

Uppblåsbar hiss ska göra rymdresor enklare

Uppblåsbar hiss ska göra rymdresor enklare

Nu planeras byggandet av en 20 kilometer hög uppblåsbar rymdhiss. Förutom att astronauter lättare ska nå rymden från toppen av tornet kan hissen också leda ett lyft för rymdturismen.

  • Liknande artiklar:

Textilhögskolan i rymden

Textilhögskolan i rymden

Den 16 januari presenterar studenter från Textilhögskolan vid Högskolan i Borås nytänkande design för rymdfärd i samarbete med Spaceport Sweden. På plats är äventyrerskan Renata Chlumska. Målet med projektet är att bidra till rymdturism i Kiruna.

  • Liknande artiklar:

SpaceShipTwo flyger högre och snabbare än någonsin

SpaceShipTwo flyger högre och snabbare än någonsinVideosekvens Vad som ser ut att bli världens första kommersiella rymdlinje genomförde i torsdags sin andra motordrivna flygning med SpaceShipTwo sedan den 29 april tidigare i år. 

  • Liknande artiklar:

SpaceShipTwo i full fart mot första raketdrivna flygningen

SpaceShipTwo i full fart mot första raketdrivna flygningenI går 19.31 svensk tid landade SpaceShipTwo i Mojave efter sin tredje glidflygning med raketmotor monterad. Detta är den sista av de tre planerade glidflygningarna innan den första motordrivna flygningen.

  • Liknande artiklar:

XCOR Aerospace gör raketmotorn mer kostnadseffektiv med en ny teknik

XCOR Aerospace gör raketmotorn mer kostnadseffektiv med en ny teknikVideosekvens Igår lät XCOR Aerospace meddela att de har skrivit flyg- och rymdhistoria, då de var först med en raketmotor som drivs fram med hjälp av en kolvpump som pumpar in det flytande syret och fotogenen i motorn. Detta genombrott utgör grunden till en rymdfarkost som kan flyga flera gånger per dag, varje dag.

  • Liknande artiklar:

SpaceShipTwo genomförde sin första flygning med raketmotorn monterad

SpaceShipTwo genomförde sin första flygning med raketmotorn monteradEfter mycket lång väntan kom så äntligen Virgin Galactic ett steg närmre den första raketdrivna flygningen med SpaceShipTwo, när man igår genomförde den första glidflygningen med raketmotor och bränsletankar monterade. Det var också den första med värmeskölden fastsatt.

  • Liknande artiklar:

Möt några fantastiska personer som skapar rymdfarkoster åt Virgin Galactic

Möt några fantastiska personer som skapar rymdfarkoster åt Virgin GalacticDet krävs hårt arbete för att skapa denna nya rymdindustri. Virgin Galactic är fullt med begåvade och passionerade människor från hela världen som bryter upp från sina stabila livs- och familjeförhållanden för att tillsammans med hundratals andra flytta till Mojave i Kalifornien. Här är några av dem.

  • Liknande artiklar: