Från cyberrymden till yttre rymden - första sociala nätverket för kommande rymdturister - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Från cyberrymden till yttre rymden - första sociala nätverket för kommande rymdturister

Skärmdump över hur nätverkat kan komma att se utAtt vara bland de första som åker ut i rymden med Vargin Galactic är att samtidigt tillhöra en exklusiv skara pionjärer. De är idag sammanlagt knappt 300 personer och kommer från hela världen. Även om dessa pionjärer i de allra flesta fall är väl stadga vid kassa, så är det inte alltid lätt att mötas och utbyta erfarenheter. Därför har Virgin Galactic gett i uppdrag till introNetworks att ta fram ett socialt nätverk åt sina betalande kunder. 

introNetworks är ett ungt amerikanskt företag som har specialiserat sig på att utveckla smarta sociala nätverk för företag och communities på Internet. De finansiella villkoren för avtalet är ännu hemliga, men introNetworks säger att genom att ta fram ett system för Virgin Galactic gör att deras framtida astronauter på ett enkelt sätt kan kommunicera med varandra.

– Sedan vi startade vår verksamhet för fem år sedan, har vi skapat smarta social nätverk för alla typer av företag i varierande storlek, men hittills endast på jorden, säger Mark Sylvester, vd för introNetworks. Genom samarbetet med Virgin Galactics visionärer har vi fått en möjlighet att använda vår teknologi och kreativitet så att enskilda individer med så stark passion att vilja komma ut i rymden kan kommunicera med varandra.

– Vi är ett företag som alltid ser bortom vad som är uppnåeligt idag. När vi söker partners letar vi alltid efter dom som delar vår vision, och introNetworks passar definitivt perfekt in i den, säger David Clark, ansvarig för astronautkontakterna på Virgin Galactic.

Geografisk navigering startar i juli

Användarna av systemet behöver endast ett par minuter för att sätta upp sina profiler. Därefter kan de skriva in information om sig själva, lägga dit bilder, en videosnutt som de skapar direkt via webbplatsen. Därefter skapar introNetworks system en grafisk vy för varje rymdturist och med hjälp av elektroniska knappnålar visar geografiskt var de andra befinner sig i förhållande till sig själv. Genom att klicka på en knappnål kan man sen läsa mer om varje rymdturist och skicka meddelanden till varandra via ett internt e-post system. Systemet kommer enligt introNetworks att vara tillgängligt för de kommande rymdturisterna under slutet av juli.

Källa: http://www.intronetworks.com/files/From%20Cyberspace%20to%20Outer%20Space.pdf
Bild: introNetworks

  • Liknande artiklar: