Mer detaljer kring tredje testlygningen med VMS Eve - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Mer detaljer kring tredje testlygningen med VMS Eve

Mer detaljer kring tredje testlygningen med VMS EveVideosekvens I en pressrelease från Virgin Galactic ger de fler detaljer kring den tredje testflygningen med bärflygplanet WhiteKnightTwo som ägde rum i onsdags. Det var den hittills längsta och snabbaste som sträckte sig över 2.5 timmar, med en maxhastighet på 259 km/h och man kom upp till en maxhöjd på 5500 meter.

Under själva flygningen utfördes 7 andra tester med bland annat omstart av motorerna under flygning, ytterligare tester av var gränserna går för WhiteKnightTwo och hur WhiteKnightTwo beter sig i luften.

– Detta är verkligen en fantastisk flygfarkost, och även om den ser märklig ut från marken är den inte på något sätt svår att manövrera, utan den är faktiskt en fantastisk flygupplevelse. Inom de närmaste månaderna kommer vi att fortsätta testa Eve upp till hennes maxhöjd på drygt 15.000 meter, säger testpiloten Peter Siebold som även flög vid de två tidigare testflygningarna.

Denna flygfarkost som är tillverkad i kolfiberkomposit har dubbla flygplanskroppar med en central punkt för att fästa sin nyttolast, i första hand SpacShipTwo. Framdriven med hjälp av fyra stycken Pratt and Whitney PW308A motorer, gör den till en av de mest kraftfulla, ekonomiska och effektiva flygfarkosterna som finns tillgänglig. WhiteKnightTwo kommer att kunna göra fyra flygningar dagligen, både natt och dag, och utrustad med en hel uppsjö av mycket avancerad flygteknologi.

– WhiteKnightTwo är verkligen en imponerande farkost och den utgör höjdpunkten av flygplan konstruerade i kolfiberkomposit. Alla vi här på Scaled Composites är enormt exalterade över dess förmåga. Jag tror att farkosten kommer att utvecklas och bli såld för en hel rad olika uppdrag förutom de ursprungliga uppgifterna som Virgin Galactic har satt, säger Burt Rutan, grundare av Scaled Composites.

– Som vanligt, har Burt och hans team skapat en skönhet som även flyger väldigt bra, och detta är en dag då vi alla är stolta. De första flygningarna med WhiteKnightTwo flyttar Virgin Galactics vision upp en nivå och fortätter att ge påtagliga bevis för att detta ambitiösa projekt inte bara är en verklighet, utan också gör enorma framsteg mot vårt mål med en säker kommersiell verksamhet. Jag ser själv fram emot att få flyga Eve inom den närmaste månaderna, innan vi senare under året tester med SpaceShipTwo fastsatt och därefter testflygningar i rymden, säger Sir Richard Branson, grundare av Virgin Galactic.


Foto: Mark Greenberg


Foto: Mike Mills


Foto: Freddie Weston-Smith


Foto: Freddie Weston-Smith


Foto: Freddie Weston-Smith


Foto: Freddie Weston-Smith


Foto: Robert Scherer


Foto: Robert Scherer


Foto: Mike Mills


Foto: Mike Mills


Foto: Mark Greenberg


Foto: Mark Greenberg


Foto: Mark GreenbergDenna drygt 6 minuter långa videosekvensen innehåller kommentarer av Burt Rutan, Peter Siebold och Will Whitehorn och sekvenser när WhiteKnightTwo flyger

 

 

Källa: http://www.virgingalactic.com

  • Liknande artiklar: