Tekniknyheter | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Tekniknyheter

Med rymdturismen kommer självklart nya tekniska landvinningar att göras. Tekniska lösningar som bara för ett par år sen ansågs vara omöjliga. I denna sektion kommer rymdturism.se att samla nyheter inom det tekniska området så att du kan följa utvecklingen.

 

Virgin Galactic testar raketmotorn till SpaceShipTwo

Virgin Galactic testar raketmotorn till SpaceShipTwoVideosekvens Virgin Galactic har nyligen genomfört en lyckad första fullskalig test av raketmotorn till SpaceShipTwo. Testet genomfördes ute i öknen i södra Kaliforninen hos Scaled Composites och deras underleverantör Sierra Nevada Corporation. Hybridmotorn som används är den största i sitt slag och kommer att kunna skicka iväg kommande rymdturister i en suborbital bana 110 km ut i rymden i en hastighet som överskrider 400 km/h.

  • Liknande artiklar:

WhiteKnightTwo gör sin femte testflygning

WhiteKnightTwo gör sin femte testflygningWhiteKnightTwo gjorde i onsdags sin femte testflygning, en månad efter den fjärde, ute vid flygplatsen i Mojaveöknen.

  • Liknande artiklar:

Så här ser simulatorträningen ut för SpaceShipTwo

Så här ser simulatorträningen ut för SpaceShipTwoVideosekvens Än så länge kan man inte riktigt åka ut i rymden med Virgin Galactics SpaceShipTwo. Men kommande piloter som mycket snart ska sitta bakom spakarna på det färdiga rymdskeppet, kan redan idag träna i en flygsimulator som finns på rymdhamnen i Mojaveöknen.

  • Liknande artiklar:

Mer detaljer kring tredje testlygningen med VMS Eve

Mer detaljer kring tredje testlygningen med VMS EveVideosekvens I en pressrelease från Virgin Galactic ger de fler detaljer kring den tredje testflygningen med bärflygplanet WhiteKnightTwo som ägde rum i onsdags. Det var den hittills längsta och snabbaste som sträckte sig över 2.5 timmar, med en maxhastighet på 259 km/h och man kom upp till en maxhöjd på 5500 meter.

  • Liknande artiklar:

VMS Eve har gjort sin tredje testflygning

VMS Eve har gjort sin tredje testflygningHimlen över flygplatsen ute i Mojaveöknen i Kalifornien fungerar som en testplats för WhiteKnightTwo, det stora bärflygplan som ska lyfta SpaceShipTwo med tursiter på en resa ut i rymden. I onsdags gjorde bärflygplanet, enligt ett flertal observatörer, sin tredje testflygning.

  • Liknande artiklar:

Copenhagen Suborbitals testkör raketmotorn till sin suborbitala rymdfarkost

Copenhagen Suborbitals testkör raketmotorn till sin suborbitala rymdfarkostVideosekvens Igår testkörde det danska företaget Copenhagen Suborbitals för första gången sin egenutvecklade raketmotor i deras HATV (Hybrid Atmospheric Test Vehicle). Under de 23 sekunderna som motorn var igång levererade den 90.000 kW med en blandning av lustgas och en epoxyhybrid som drivmedel.

  • Liknande artiklar:

WhiteKnightTwo var modifierad inför sin andra flygning

Vortex generatorer på WhiteKnightTwoUnder WhiteKnightTwos första testflygning var det många diskussioner kring flygplanets instabilitet under flygningen. Vid den andra flygningen hade Scaled Composites gjort några förändringar och försett bakvingarna med vortex generatorer för att öka stabiliteten.

  • Liknande artiklar:

Virgin Galactic genomförde lyckade tester med raketmotorn till SpaceShipTwo

SpaceShipTwo testar sin raketmotorVirgin Galactics Rocket Motor Two (RM2) som är framtagen för deras suborbitala rymdskepp SpaceShipTwo har genomfört ett par lyckade tester. När SpaceShip nu är färdig till 75%, planerar Virgin Galactic att göra sina första testflygningar innan årets slut.

  • Liknande artiklar:

XCOR släpper nya bilder från raketmotor testerna

Nya bilder på testerna med Lynx framtida raketmotorI december inledde XCOR Aerospace sina tester av den 5K18 raketmotorn som är tänkt att sitta i deras framtida suborbitala rymdfarkost Lynx. Testerna pågår fortfarande och nu har de släppt ett par nya bilder därifrån.

  • Liknande artiklar:

Starchaser Industries hybridmotor är klar

Starchaser Industries hybridmotor testadDet brittiska utvecklingsföretaget för rymdfart, Starchaser Industries, rapporterar att deras hybridmotor som ger en drivkraft motsvarande 1 ton nu är färdig.

  • Liknande artiklar: