Tekniknyheter | Rymdturism.se – en samlingspunkt för alla rymdturister - Rymdturism.se

Tekniknyheter

Med rymdturismen kommer självklart nya tekniska landvinningar att göras. Tekniska lösningar som bara för ett par år sen ansågs vara omöjliga. I denna sektion kommer rymdturism.se att samla nyheter inom det tekniska området så att du kan följa utvecklingen.

 

Centrifug för 60-talets astronauter ska nu användas av den växande rymdturismmarknaden

Centrifugen på Brooks City-BaseDen nya kommersiella rymdturism industrin lockar till ser allt fler aktörer för aktiviteter som kan bedrivas nere på jorden. Den senaste i raden är Brooks City-Base i San Antonio, Texas, som ska börja använda sin centrifug, samma centrifug som användes för att träna 60-talets astronauter, för kommande rymdturister.

  • Liknande artiklar:

XCOR Aerospace gör en lyckad testkörning med Lynx raketmotor

Lynx raketmotor testkörsFör första gången har XCOR satt igång den raketmotor som kommer att sitta på deras suborbitala rymdfarkost Lynx. Testet som är det första steget i en lång serie av tester genomfördes vid företagets testanläggning i Mojave, Kalifornien.

  • Liknande artiklar:

Från cyberrymden till yttre rymden - första sociala nätverket för kommande rymdturister

Skärmdump över hur nätverkat kan komma att se utAtt vara bland de första som åker ut i rymden med Vargin Galactic är att samtidigt tillhöra en exklusiv skara pionjärer. De är idag sammanlagt knappt 300 personer och kommer från hela världen. Även om dessa pionjärer i de allra flesta fall är väl stadga vid kassa, så är det inte alltid lätt att mötas och utbyta erfarenheter. Därför har Virgin Galactic gett i uppdrag till introNetworks att ta fram ett socialt nätverk åt sina betalande kunder. 

  • Liknande artiklar:

Modet blir interstellärt med fantasifulla rymddräkter för rymdturister

Orbital OutfittersVideo Det har i alla tider funnits modedesigners för celebriteter och andra stjärnor. Men nu kommer Orbital Outfitters som den första modedesignern för människor som bokstavligt talat kommer närmre stjärnorna, eller åtminstone en bit ut i rymden. 

  • Liknande artiklar:

Rymdfärder i stor skala är ett mål för vad en ingenjör ägnar sig åt på sin fritid

Morris Jarvis - The RocketmanOm dagarna arbetar Morris Jarvis med instrument och reglerteknik på Intels allra nyaste fabrik. Om nätterna och på helgerna är han verklighetens version av "Astronauts Farmer", när han bygger en farkost som han någon gång ska kunna ta sig ut i rymden med. Jarvis och hans 10 kompanjoner har byggt en prototyp som kommer att kunna ta den vanliga människan på en suborbital rymdresa. Han har döpt farkosten Hermes, som i den grekiska mytologi var gudarnas budbärare. 

  • Liknande artiklar:

SpaceShipTwo får en ny konstruktion

SpaceShipTwo RedesignBurt Rutan, Scaled Composites chefsdesigner och chef för Virgin Group och Scaled Composites samarbetsbolag The Spaceship Company, har avslöjat möjliga designförändringar för SpaceShipTwo och dess bärflygplan WhiteknightTwo. Till skillnad från de tidigare konceptbilderna på SpaceShipTwo kommer rymdfarkosten att få en lägre placerad vinge, och WhiteKnightTwo kommer att förses med ett större vingspann på 43 meter och fyra motorer istället för de två som den tidigare hade gemensamt med sin föregångare WhiteKnight. 

  • Liknande artiklar:

Så förhindras bränder i rymden

Tekniker vid NASA håller på att utveckla nya rökdetektorer för att förhindra bränder i rymdfarkoster när de färdas i rymden. Det är dock inget enkelt problem, då rökpartiklar i mikrogravitation är större än motsvarande på jorden. NASA har skapat två experimentella miljöer av en rymdstation för att testa dessa nya rökdetektorer. Målet för det första experimentet, som utfördes i september, gick ut på att ta reda på storleken på rökpartiklarna. Det andra, som kommer att utföras nästa sommar, är till för att kontrollera att de modifierade rökdetektorerna verkligen fungerar.

  • Liknande artiklar: