SpaceShipTwo slår på sin raketmotor i sommar - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

SpaceShipTwo slår på sin raketmotor i sommar

SpaceShipTwo slår på sin raketmotor i sommarVirgin Galactics vd George Whitesides avslöjar att SpaceShipTwo kommer att för första gången flyga för egen maskin senare i sommar. Går allt som det är tänkt med tester, tillstånd och flytt till Spaceport America räknar Virgin Galactic med att komma igång med kommersiella flygningar under 2013.

Vid The Spaceship Company i Mojaveöknen i Kalifornien har man nu genomfört mer än 75 testflygningar med bärflygplanet WhiteKnightTwo, och 16 glidflygningar med rymdfarkosten SpaceShipTwo. Under våren kommer man att göra ännu fler glidflygningar för att säkra upp att farkosten inte visar upp några som helst aerodynamiska problem.

– Under de kommande månaderna kommer vi att göra klart arbetet i testbänken på marken, montera de olika delarna av raketmotorn till SpaceShipTwos skrov, och därefter försöka göra en flygning med SpaceShipTwo med raketmotorn påslagen senare i sommar, berättade George Whitesides för webbplatsen SPACE.com.

Nästa stora steg blir att få tillstånd från den federala luftfartsmyndigheten i USA (FAA) för att kunna bedriva kommersiella flygningar, och  att flytta verksamheten från Mojaveöknen i Kalifornien till sin kommande hemmahamn Spaceport America i New Mexico.

– Vi hoppas att kunna nå rymden i år och att kunna starta kommersiella flygningar från Spaceport America under 2013, säger George Whitesides.

Samtidigt pågår nu vid The Spaceship Company färdigställandet av nästa WhiteKnightTwo och SpaceShipTwo. Virgin Galactic förställer sig en hel flotta av rymdfarkoster som med täta turer kommer att ta förväntansfulla turister på sin livs resa ut i rymden.

Nu har 477 personer över hela världen skrivit upp sig för en resa och den siffran växer ganska fort. Det motsvarar 60 miljoner dollar i deponerade pengar. Det är fantastiskt för ett system som ännu inte har kommit i kommersiell drift, avslutar George Whitesides.

Passagerarlistan består av fler män än kvinnor och ungefär en tredjedel kommer från USA men den internationella delen växer mer och mer, inte minst med kunder från Asien.

Har du själv ställt dig i kö för en rymdresa med Virgin Galactic?

Källa: http://www.space.com/14465-virgin-galactic-spaceshiptwo-test-flights.html
Foto: The Spaceship Company

  • Liknande artiklar: