SpaceShipTwos raketmotor klar om någon månad - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

SpaceShipTwos raketmotor klar om någon månad

SpaceShipTwos raketmotor klar om någon månadVirgin Galactic räknar med att utvecklingen av raketmotorn till SpaceShipTwo kommer att vara klart inom de närmaste två månaderna, vilket blir en stor milstolpe i deras ambition om att bli den första kommersiella rymdlinjen.

För närvarande testar Virgin Galactic raketmotorn på en testbänk och man räknar med att kunna göra den första testflygningen med SpaceShipTwo och raketmotorn påslagen till slutet av året. Går allt sedan enligt planerna kommer de första betalande resenärerna kunna nå rymden under slutet av 2013.

– Jag tror att vi snart är där. Inom en eller två månader kommer vi att ha en raketmotor som vi kan montera i rymdskeppet, sa George Whitesides, vd för Virgin Galactic, under en intervju med The Wall Street Journal.

Sex passagerare och två piloter kommer att vara ombord det specialdesignade rymdskeppet SpaceShipTwo, som med hjälp av ett bärflygplanet WhiteKnightTwo kommer att tas upp till drygt 15 kilometers höjd. Där kommer farkosterna att frigöras från varandra och SpaceShipTwos raketmotor kommer att slås på och ta rymdturisterna ut i rymden till en höjd av drygt 100 kilometer.

– Vi är det enda privata företag som har en rymdfarkost som är baserad på teknologi som faktiskt har varit uppe i rymden, tillade Whitesides.

Än så länge har SpaceShipTwo genomfört 16 flygtester där farkosten tagits upp i luften och sedan glidflygit tillbaka till landningsbanan. Företaget har hittills erhållit 65 miljoner dollar i depositionsavgifter för de 520 biljetter de har sålt. Vidare har Virgin Galactic investerat 200 miljoner dollar, huvudsakligen på utvecklingen av rymdfarkosterna och raketmotorn.

Källa: http://online.wsj.com/article/BT-CO-20120426-713921.html?goback=%2Egde_2250754_member_110931553
Foto: Scaled Composites
 

  • Liknande artiklar: