Turister kan gå på månen 2020? - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Turister kan gå på månen 2020?

Turister kan gå på månen 2020?Videosekvens I onsdags skrev NASA, efter en rad förseningar, historia när man sköt upp en prototyp av sin nya raket Ares I-X. Den två och en halv minut korta obemannade testflygningen ska ge viktig teknisk information som ska hjälpa till att etablera en bemannad rymdstation på månen inom ett årtionde. Den australiska astronauten Andy Thomas säger att samma test skulle kunna ligga som grund för att skicka turister till månen omkring 2020.

Thomas menar att beslutet av NASA att gå mot en kommersiell finansiering av rymdfärder mycket väl också kan betyda att turister skulle kunna få en möjlighet att uppleva hur det är att gå på månen inte så långt efter att professionella astronauter anländer till månen.

– När vi väl har den typen av kommersiell aktivitet, är det ofrånkomligt att vi kommer att få se rymdturism, säger Thomas.

Han säger vidare att de aktiviteter som nu är på gång inom rymdturismen, likt den som Virgin Galactic tar fram, inte ger en äkta rymdupplevelse.

– Vad de gör är inget annat än ett höghöjdsflygplan.

 

 

 

 

Källa: http://www.news.com.au/travel/story/0,28318,26265602-5014090,00.html
Foto: NASA/Scott Andrews

  • Liknande artiklar: