Virgin Galactic återupptar sitt testprogram med SpaceShipTwo - Rymdturism.se

Virgin Galactic återupptar sitt testprogram med SpaceShipTwo

Virgin Galactic återupptar sitt testprogram med SpaceShipTwo

Virgin Galactics andra exemplar av SpaceShipTwo, VVS Unity, genomförde i torsdags sin första flygning efter den ödesdigra kraschen med systerskeppet VVS Enterprise hösten 2014.

Testflygningen som innebar att VVS Unity hängde fast under WhiteKnightTwo (VMS Eve) under hela flygningen ägde rum vid Mojave Air and Space Port i Kalifornien. Under flygningen testades luftflödet runt rymdfarkosten och hur den generellt beter sig i luften vid de låga temperaturer som återfinns på 15.000 meters höjd, vilket är den höjd som SpaceShipTwo kommer att frikopplas från WhiteKnightTwo vid en normal flygning. Det var just de aerodynamiska krafterna på farkosten som den amerikanska haverikommissionen (National Transportation Safety Board) konstaterade som orsak till att VSS Enterprise bröts sönder. Hela testflygningen pågick  under 3 timmar och 43 minuter, med testpiloterna Mark Stucky och Dave Mackay i VSS Unity, och med Mike Masucci och Todd Ericson vid spakarna i VMS Eve tillsammans med testflygningsingenjören Wes Persall.

Medan The Spaceship Company kallade testflygningen som en “spännande milstolpe” visas inte mycket detaljer upp om själva flygningen. Men de uppger att de har massvis med flygdata, som ska analyseras och läras ifrån inför nästa testflygning. Då kan det bli fråga om glidflygning och landning på en flygbana. Men när det kommer att ske finns

Källa: http://www.virgingalactic.com/update-from-mojave-vss-unitys-first-flight-test-completed/
Foto: Mark Greenberg / Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: