Virgin Galactic genomför de första motordrivna testflygningarna med SpaceShipTwo i år - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Virgin Galactic genomför de första motordrivna testflygningarna med SpaceShipTwo i år

Virgin Galactic genomför de första motordrivna testflygningarna med SpaceShipTwo i årNyligen meddelade Virgin Galactic att de nu har fått in betalningar från 529 framtida rymdresenärer. Samtidigt har en lång rad olika tester genomförts för att försäkra sig att alla komponenter i SpaceShipTwo:s raketmotor fungera som det ska, och man förbereder sig nu för att göra de första motordrivna testflygningarna innan årets slut.

– Virgin Galactics mål är att revolutionera hur vi tar oss ut i rymden. Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit så här långt när vi nu snart börja närma oss reguljära flygningar med SpaceShipTwo, sa Richard Branson.

Under de inledande testflygningarna kommer raketmotorerna att vara igång under 15 sekunder, jämfört med de 55 sekunder de kommer att vara igång när de kommersiella flygningarna är igång. Vidare kommer de 5 första flygningarna vara väldigt korta, för att sedan bli allt längre. The Spaceship Company har redan börjat med att konstruera den flytta om fem SpaceShipTwo:s och 3 WhiteKnightTwo:s som Virgin Galactic initialt kommer att använda sig av. I det har man blandat annat gjort vissa förändringar på SpaceShipTwo med större aerodynamiska stabilisatorer vid insidan av fenan för att förbättra luftflödet och därmed dess flygegenskaper. Dessutom har framdrivningssytemet blivit något tyngre än väntat, vilket har lett till att man har fått göra visa ändringar i landningsstället och bromssystemet. WhiteKnightTwo har också fått vissa förändringar med tiden framförallt när det gäller dess bränslesystem och landningsställ.

Källa: http://www.virgingalactic.com/news/item/xxx/
Foto: Mark Chivers
 

  • Liknande artiklar: