XCOR släpper nya bilder från raketmotor testerna - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

XCOR släpper nya bilder från raketmotor testerna

Nya bilder på testerna med Lynx framtida raketmotorI december inledde XCOR Aerospace sina tester av den 5K18 raketmotorn som är tänkt att sitta i deras framtida suborbitala rymdfarkost Lynx. Testerna pågår fortfarande och nu har de släppt ett par nya bilder därifrån.

Den nya raketmotor, med beteckningen 5K18, ger en drivkraft på mellan 11.1 och 12.9 kN genom att förbränna en blandning mellan flytande syre och fotogen. Lynx kommer att använda sig av fyra stycken 5K18 motorer när den kommer att ta turister till randen mot rymden. Biljetter till dessa resor har börjat säljas och priser är satt till 95.000 dollar.

– Att starta en ny raketmotor är alltid en viktig milstolpe, sa Andrew Nelson, operativ chef på XCOR Aerospace. Det ger alla i teamet en stor tillfredsställelse och det visar även för kunder och investerare att XCOR vet hur man tar sig an nya idéer och realiserar dom.

Nya bilder på testerna med Lynx framtida raketmotor

Om du har lite pengar över som du inte riktigt vet vad du ska göra med och är intresserad av en suborbital rymdresa, har RocketShip Tours i Phoenix, Arizona, börjat sälja biljetter för en tur med Lynx. Den som kommer att få äran att vara först ut är dansken Per Wimmer.

Källa: http://www.universetoday.com/2009/01/12/xcor-releases-new-images-of-rocket-test/
Foton: Mike Massee, XCOR Aerospace

  • Liknande artiklar: