Första börshandeln i rymden - Rymdturism.se

Första börshandeln i rymden

Första börshandeln i rymdenSpace Expedition Corporation och en namnkunnig före detta Goldman Sachs anställd, Anton Kreil, har låtit meddela att kommer att försöka sätta ett nytt rekord genom att för första gången i historien utföra aktiehandel ombord XCOR:s Lynx MK II någon gång under 2014.

Rent tekniskt kommer världrekordförsöken som Kreil och SXC ska försöka sig på att vara "Första finansiella transaktionen i rymden" och "Högsta höjd som en finansiell transaktion har ägt rum". De finansiella transaktioner som de kommer att göra är dels en valutahandel och dels en aktiehandel.

I en intervju med tidningen Square Mile, berättade Kreil att eftersom han är britt och åker med ett amerikanskbyggt rymdskepp vore en utväxling mellan brittiska pund och den amerikanska dollar, vanligtvis känd som "Cable" i finansiella kretsar, fullt logisk.

– Jag kan inte som det ser ut nu, genomföra en valutaväxling med Euron. Vem vet, kanske finns inte ens Euron den dag vi åker upp i rymden, säger Kreil.

När det kommer till aktiehandeln är han dock mer förtegen.

– Just nu för vi samtal med olika börsnoterade företag i USA och Europa som kan vara med och sponsra själva handeln. Vi undersöker möjligheten att genomföra en stor aktietransaktion och vilken aktie de blir kommer med största sannolikhet att tillkännages ett par veckor innan rymdfärden.

Men även banksektorn verkar vilja ha en del av kakan. Kreil avslöjade att de är i förhandlingar med investeringsbanker och mäklare som vill vara med som sponsorer.

Rymdfärden kommer att sändas live på Internet, så att alla sponsorer kommer att få en global exponering. Det kommer att finnas kameror ombord som kommer att filma Kreil när han tittar ner på jorden och handlar med sponsorernas aktier. Han kommer att flyga antingen från Mojave i Kalifornien eller från Curacao i karibiska övärlden. Det kommer att ta fyra minuter för Anton Kreil att nå rymden i en hastighet motsvarande tre gånger ljudets hastighet. Hela flygturen tar cirka 1 timme.

– När Anton kom med denna idéen till oss, blev vi genast väldigt intresserade av den. Det kommer helt klart att bli en rolig händelse och en sak vet vi med säkerhet. De sponsrande företagen kommer att direkt få uppmärksamhet världen över, sa Michiel Mol, vd för SXC.

Källa: http://www.antonkreil.com/anton-kreil-and-sxc-to-execute-the-first-trade-from-space/
Foto: Square Mile

  • Liknande artiklar: