FAA godkänner Cecil Field för rymdturism - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FAA godkänner Cecil Field för rymdturism

FAA godkänner Cecil Field för rymdturismVideosekvens Den federala luftfartsmyndigheten i USA har godkänt Cecil Field till att användas som en kommersiell rymdhamn. Tillkännagivandet kom vid den årliga sammankomsten Visit Jacksonville "Destination Outlook". En bidragande orsak är den nästan 4000 meter långa landningsbanan och att Cecil Field idag är en alternativ landningsplats för NASA:s rymdskyttlar.

– Rymdresorna kommer att locka rika människor till Jacksonville, och de kommer att spendera massor av pengar, säger Michael Stewart, talesman för Jacksonville International Airport.

Vilka företag som kommer att flyga från Cecil Fields är dock i dagsläget oklart. Vad som är klart är att representanter från Jacksonville har haft kontakter med Rocketplane Global. Det är dock oklart om de blir de första som flyger från Cecil Field eftersom det mesta av företagets farkost befinner sig på skrivbordsstadiet. Dessutom fick de flesta anställda gå på grund av finanskrisen tidigare i år. En mer trolig aktör är XCOR Aerospace som man samarbetar med i ett projekt "The Peoples Spaceport" som egentligen är ett annat namn för Cecil Field Spaceport. En tredje aktör som ofta dyker upp i detta sammanhang är Virgin Galactic. Det är dock mindre troligt att Virgin Galactic kommer att flyga därifrån under de första fem eller till och med tio verksamhetsåren eftersom man först och främst kommer att flyga från Spaceport America och sedan Spaceport Sweden, och troligen sedan från de brittiska öarna och från mellanöstern.

Källa: http://jacksonville.com/news/metro/2009-11-19/story
/jacksonville_journal_neptune_beach_ticket_wins_12_million_jackpot

Foto: Cecil Field Cadet Squadron 169

  • Liknande artiklar: