Ny presentationsfilm av Spaceport Sweden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Ny presentationsfilm av Spaceport Sweden

Ny presentationsfilm av Spaceport SwedenVideosekvens Spaceport Sweden siktar på att bli Europas första och mest självklara val för rymdturister som i en mycket snar framtid vill göra suborbitala rymdresor. Rymdhamnen är öppen för alla aktörer, inte bara Virgin Galactic vilka man skrev ett samarbetsavtal i januari 2007.

Förutsättningarna för detta är ideala eftersom Spaceport Sweden utgörs av en samling experter från ett flertal företag, baserade i Kiruna, som var och en inom sitt område har erhållit internationellt anseende och har den expertis som behövs för ett lyckat samarbete; Rymdbolaget, Ishotellet i Jukkasjärvi, Luftfartsverket i Kiruna och Kirunas näringslivsutvecklingsbolag Progressum som agerar som en katalysator genom att knyta samman bolagen.

Som ett led i marknadsföringen har Progressum skapat en kanal på YouTube och där lagt upp ett nytt videoklipp där representanter berättar om statusläget för Spaceport Sweden.

– Vi kommer inte själv att vara aktören som alla gånger gör alla saker, utan vi kommer mer att vara arrangören som ser till att allting funkar och att rätt aktörer är med och att det är rätt villkor, säger Ojvind Norberg, ordf Spaceport Sweden.

Vidare berättas om Kiruna som plats för etableringen av en rymdhamn.

– Vi har ganska gott om glesbefolkade områden, som traditionellt sett ses som en nackdel, men det är en fördel i det här fallet, säger Bengt Jaegtnes, vd för Progressum.

Eller helt kort, som Yngve Bergkvist från Ishotellet sammanfattar det:

– Vi år väg att skapa en värdsattraktion.Källa: http://www.youtube.com/watch?v=nWAp2fkixPU
Foto: Progressum

  • Liknande artiklar: