Steve Landeene lämnar Spaceport America - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Steve Landeene lämnar Spaceport America

Steve Landeene lämnar Spaceport AmericaChefen för New Mexico Spaceport Authority, Steve Landeene, lämnade i fredags in sin avskedsansökan till ordföranden för NMSA, Fred Mondrag-n. Officiellt slutar Steve den 15 maj, men har i realiteten redan slutat på posten. Tills de har hittat en mer permanent ersättare träder nu Rick Homans in, som för närvarande arbetar på delstatens lokala skattemyndighet, och som faktiskt var rymdhamnens första chef mellan 2005 och 2007.

I december 2007 tog Steve Landeene över rollen som chef för Spaceport America från just Rick Homans, och har fram till sin avgång gjort ett strålande jobb för att marknadsföra kommersiell rymdfart. Där många såg det ena hindret efter det andra, drev Steve igenom ett par viktiga nyckelpunkter för utvecklingen av rymdhamnen och håller fortfarande tidsschemat. Några av de viktiga saker Steve drev igenom var bland annat nya skattelagar, han förhandlade också fram de långsiktiga hyresavtalen med rymdhamnens huvudsakliga hyresgäst, Virgin Galactic, och såg till att alla upphandlingar för konstruktionsarbetet av rymdhamnen till ett värde av 198 miljoner dollar blev klara. Men nu tar han ett steg tillbaka.

– Jag är nu i behov av att få balans mellan mitt arbete och privatliv, som jag inte kan få med den stress och de åtagande som ett chefsskap för Spaceport America innebär, säger Steve.

Källa: http://www.lcsun-news.com/las_cruces-news/ci_14903115 och
http://www.lcsun-news.com/las_cruces-news/ci_14944353

Foto: Bob Shane

  • Liknande artiklar: