Amerikanskt företag planerar suborbitala färder med ryska MiG-plan - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Amerikanskt företag planerar suborbitala färder med ryska MiG-plan

Amerikanskt företag planerar suborbitala färder med ryska MiG-planUnder Next Generation Suborbital Researchers Conference i Palo Alto gjordes en intressant presentation om en ny satsning på att göra suborbitala färder med hjälp av ett gammalt sovjetiskt jetplan.

Företaget Premier Space Systems, håller på att utveckla ett system som använder sig av det sovjetiska MiG-21UM-planet för att kunna skjuta upp nyttolaster på upp till 45 kg. För närvarande utvecklar och testar företaget i Butte, Montana, en 10-tums och en 20-tums hybrid raketmotor som drivs med flytande syre och paraffin. Man har redan gjort tre testflygningar och ytterligare sex är planerade till slutet av juni.

The MiG-22UM är ett högpresterande jetplan som tillverkades i mer än 13.000 exemplar. Maxhastigheten ligger på drygt 2 Mach och når en maximal höjd av drygt 15 kilometer.

Enligt deras webbplats planerar Premier att erbjuda orbitala resor i framtiden med ett större flygplan, och kanske även då för privatpersoner.

Källa: http://www.parabolicarc.com/2012/02/29/company-plans-suborbital-launches-using-mig-fighter/
Foto: Premier Space Systems

  • Liknande artiklar: