Astrium är fortsatt engagerade kring suborbitala rymdfärder - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Astrium är fortsatt engagerade kring suborbitala rymdfärder

Astrium är fortsatt engagerade kring suborbitala rymdfärderEADS rymddivision Astrium ställer just nu ut på flygshowen i Paris och vill där visa att man fortfarande är "totalt övertygad" om att det finns en marknad för suborbitala rymdfärder, men att den finansiella krisen har tvingat fram förseningar i deras schema.

– Det kommer att finnas en marknad för suborbitala rymdfärder, sa Francois Auque, vd för Astrium vid ett informationsmöte i samband med öppnandet av flygshowen.

Men samtidigt medger han att "ingen vet" när den marknaden kommer att dyka upp. Fortsättningen av Astriums utveckling av sin suborbitala rymdfarkost är dock beroende av huruvida man kan hitta investerare eller inte.

– Vår målsättning är att ha ett projekt som är finansierat av privata medel. För närvarande är inte den finansiella marknaden till vår fördel, så man kan säga att där är en paus just nu, förklarade Francois Auque.

Trots det pågår arbete kring rymdfarkosten.

– Vi fortsätter med att säkra upp nyckelteknologier så att vi är beredda när den finansiella marknaden blir ljusare, säger Francois Auque vidare, och tillägger att Astriums koncept för en suborbital rymdfarkost är säkert och att det fungerar.

Francois Auque räknar med att den första kommersiella flygningen kommer att äga rum fem år efter man på nytt startar upp utvecklingen i full skala.

Källa: http://www.flightglobal.com/articles/2009/06/16/327997/paris-air-show-astrium-restates-
commitment-to-suborbital.html

Bild: EADS Astrium

  • Liknande artiklar: