Blue Origins planer på ett rymdskepp kan få oväntad hjälp av lagstiftare - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Blue Origins planer på ett rymdskepp kan få oväntad hjälp av lagstiftare

Blue Origins planer på ett rymdskepp kan få oväntad hjälp av lagstiftareEtt lagförslag som skulle begränsa ansvarstagandet för de företag som sysslar med rymdturism har presenterats inför den lagstiftande församlingen i Texas. En sådan åtgärd skulle vara till stor hjälp för företag som håller på med att utveckla suborbitala rymdskepp, bland annat Jeff Bezos företag Blue Origin.

Det var länge sedan man hörde något om Blue Origin, det topphemliga projekt som Jeff Bezos startade 20xx har för att utveckla en rymdraket som kan ta betalande resenärer på en resa ut i rymden. Nu kan projektet få en nystart då lagstiftare i Texas funderar på att instifta en lag som skulle hjälpa Jeff Bezos ambitioner. Lagförslaget är till för att "främja utvecklingen av den kommersiella rymdindustrin i Texas", och skulle begränsa företagens ansvarstagande gentemot kommande rymdturister. De turister som tänker åka ut i rymden ska innan de ger sig ut på sin rymdresa skriva på ett avtal där man själv tar hela ansvaret. Det skulle vara till stor nytta för Blue Origin, eftersom de har ett uppskjutningskomplex i västra Texas.

Blue Origin håller på att utveckla en rymdfarkost som kan starta och landa vertikalt som kan ta ett mindre antal passagerare på en suborbital rymdresa. Företaget ger ingen närmre tidsangivelse när de tänker starta sina kommersiella rymdfärder. Frågan är om detta lagförslag, om det realiseras, kommer att göra den bilden klarare?

Källa: http://www.techflash.com/Bezos_rocket_plans_may_get_a_lift_from_Texas_lawmakers42836907.html
Foto: Blue Origin

  • Liknande artiklar: