Fler Virgin Galactic nyheter från ISDC - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Fler Virgin Galactic nyheter från ISDC

Fler Virgin Galactic nyheter från ISDCVideosekvens Under "International Space Development Conference (ISDC)" i Orlando, Florida, bekräftade Virgin Galactics vd Will Whitehorn att SpaceShipTwo kommer att göra sin premiärflygning innan årets slut och att WhiteKnightTwo ska göra sin första långdistansflygning i juni.

SpaceShipTwo kommer när den göra sin första flygning göra det utan att man sätter på raketmotorn. Testet kommer att vara ett dropptest från WhiteKnightTwo följt av att SS2 glidflyger tillbaka innan den landar på marken. Det gavs dock inga närmare besked om när tester med raketmotorn kommer att inledas, men gav en vink om att de kommer att ta sina första kunder på en rymdresa inom de närmsta 18-24 månaderna.

De tidigare ryktena om att WhiteKnightTwo skulle göra sin första långdistansflygning den 19 juni blev bekräftade. Flygningen kommer att äga rum samma dag som man ska ta de historiska första spadtagen för konstruktionen av Spaceport America i Las Cruces. Man kommer att lyfta från Mojave, flyga in över rymdhamnen, och sedan återvända till Mojave utan att landa. Den exakta färdvägen kommer att publiceras innan flygningen startar så att man kan följa planet på dess väg.

Planerna om att flyga med WhiteKnightTwo till EAA Airventure, i Oshkosh, Wisconsin, under senare delen av juli månad ligger kvar. Där kommer man att utföra ett antal uppvisningsflygningar. Men innan båda dessa flygningar äger rum kommer man att fortsätta att göra ett antal testflygningar på hög höjd.

Will Whitehorn berättade också om att man funderar på att använda bio-butanol, producerat av alger, som bränsle för Pratt & Whitney Canada 308A motorerna som WhiteKnightTwo använder sig av.

Källa: http://www.flightglobal.com/blogs/hyperbola/2009/05/spaceship-two-glide-flgh-test.html och http://www.personalspaceflight.info/2009/05/28/whiteknighttwo-to-fly-at-spaceport-america-groundbreaking/
Foto: SpaceVidcast

  • Liknande artiklar: