Hög chef inom NASA pratar om rymdturism - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Hög chef inom NASA pratar om rymdturism

Hög chef inom NASA pratar om rymdturismVideosekvens Charles Miller, rådgivare inom NASA:s kommersiella rymdverksamhet, var i helgen på Hawaii för att diskutera möjligheten att driva rymdturism på ön som han menar den är perfekt för. Enligt Miller har Hawaii två stora fördelar. Dess perfekta läge, vilket inkluderar de extraterrestriska landskapet, och de lokala experter som redan finns vid Mauna Kea.

– Det finns väldigt få platser i världen som matchar Hawaii när det gäller de naturliga fördelarna, men jag kan inte tänka mig någon plats som överträffar Hawaii i hur seriös man är, säger Miller.

Hur mycket gärna Miller än tycker om att komma till Hawaii, var det inte öns fantastiska natur eller stränder som lockade. Istället åkte han till ön på grund av instiftandet av en ny lag, som innebär att delstaten har fått godkänt att få använda en halv miljon dollar för att från de federala myndigheterna ansöka om en licens för etablerande av en rymdhamn. Detta är det första steget mot kommersiella rymdfärder från ön.

– Hawaii kommer att få en rymdhamn. Jag förstår att det kostar en halv miljon dollar och jag vet att det är tuffa ekonomiska tider här på Hawaii, men den ekonomiska potentialiteten är enorm. Det kan inbringa hundratals miljoner dollar till Hawaii, fortsätter Miller.

Inom ett årtionde skulle rymdresenärer kunna göra ett rymdhopp från Hawaii till Japan på 45 minuter. Initiativtagare till projektet lovar också en unik och fantastisk vy under en sådan resa, som skulle kosta runt 200.000 dollar.

Om allt går enligt planerna blir Hawaii den åttonde delstaten som får beviljat en rymdhamn licens. Hela processen kommer att ta runt tre år, vilket betyder att den första rymdresan inte kommer att ske förrän tidigast 2012.


Källa: http://www.hawaiinewsnow.com/global/story.asp?s=11464638
Foto: WorldNow

  • Liknande artiklar: