Luminox i ett klockrent samarbete med Space Expedition Curacao SXC - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Luminox i ett klockrent samarbete med Space Expedition Curacao SXC

Luminox i ett klockrent samarbete med Space Expedition Curacao SXCLuminox, klockmärket som var först med ett unikt belysningsystem som inte kräver någon extern ljuskälla, meddelade idag under den internationella klock- och smyckesmässan Baselworld att man har ingått ett partnerskap med den kommersiella rymdlinjen SXC. Klockorna kommer att specialutvecklas för att kunna klara av de G-krafter och den tyngdlöshet som förekommer under rymdfärder.
Luminox har under snart 25 år levererat specialanpassade klockor som fungerar i tuffa miljöer i havet, i luften och på marken, och nu lägger man till en 4:e dimension – rymden. Bland kunderna märks dan tidigare flera upptäcktsresande, den amerikanska flottans attackdykare och specialförband, stealthpiloter vid det amerikanska flygvapnet, polis och räddningsorganisationer runt om i världen. Till listan kan man nu också lägga de passagerare som kommer att färdas i SXCs rymdskepp, som nu håller på att utvecklas av XCOR Aerospace.

– Vi kommer att starta våra kommersiella rymdfärder i början av 2014. Från ön Curacao i Västindien kommer vi att erbjuda våra kunder, eller andrepilot astronauter som vi kallar dem, en unik upplevelse där de kommer att vara med om att bryta ljudvallen, känna G-krafter, tyngdlöshet och till slut nå en höjd på 103 kilometer och då kunna se jorden från rymden. Väl där uppe i den mörka rymden, kände vi att rymdfararna var i behov av en speciell klocka, som ännu inte finns framtagen. Det tekniska kunnandet hos Luminox, kombinerat med deras målinriktning och känsla för äventyr, visade sig att vara en perfekt partner till oss, säger Michiel Mol, en av grundarna av Space Expedition Curacao.

– Vi är extremt stolta över att bli en del av detta speciella projekt, säger Barry Cohen, grundare av Luminox.

Förra året ingick Cosmica Spacelines och svenska Halda Watch i ett liknande samarbete. Där får de personer som köper en rymdresa från Cosmica Spacelines en exklusiv klocka som faktiskt redan finns tillgänglig.

Källa: http://www.spacexc.com/en/news/news/lumi-nox-goes-to-space/
Bild: Luminox
  • Liknande artiklar: