Rymdresebyråns lokaler invigda - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Rymdresebyråns lokaler invigda

Rymdresebyråns lokaler invigdaNu går det faktiskt lika enkelt att köpa en biljett till rymden som till en charterresa, om man är beredd att betala 200.000 dollar. Igår invigdes Upplevelsepresents lokaler på Skeppsbron i Gamla Stan, Stockholm. Invigningen kantades av inspirerande föreläsningar, spännande tävlingar och mangel. Huvudnumret var Ann Klefbohm som aspirerar på att bli Sveriges första kvinnliga rymdresenär.

– Vi är väldigt stolta över att med den här lanseringen ligga i framkant av upplevelseindustrin, säger Lasse Schmidt, VD för Upplevelsepresent.

Hittills har mer än 300 personer världen över köpt sin biljett till det största äventyret tillgängligt för människan. För nätta 200.000 dollar, cirka 1,7 miljoner kronor, får man inte bara sin plats reserverad utan även inbjudningar till exklusiva evenemang tillsammans med Sir Richard Branson, grundare av Virgin Galactic.

Ann Klefbohm som genom Upplevelsepresent strävar efter att bli Sveriges första kvinnliga rymdresenär var där och berättade om sin dröm.

– Det här kommer bli mitt livs största upplevelse, beskriver Ann.

Den första rymdturistfärden avgår troligen under 2011 eller 2012 från det snart färdigbyggda Spaceport America i Mojaveöknen mellan Los Angeles och Las Vegas. Något år senare ska rymdturister även kunna åka från Spaceport Sweden i Kiruna om alla planer går i lås.

Tre bolag säljer biljetter i Sverige

Upplevelsepresent.se drivs av företaget Upplevelseakuten AB som har varit igång sedan 2006. De är dock inte de enda i Sverige som säljer biljetter för en rymdresa med Virgin Galactic. Förra året fick tre svenska resebyråer rätten att vara Virgin Galactics agenter i Sverige. Förutom Upplevelsepresent i Stockholm säljer även The Search i Malmö och Ishotellet i Jukkasjärvi biljetter.

Foto: Upplevelsepresent.se

  • Liknande artiklar: