Ryssarna dementerar Space Adventures planer - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Ryssarna dementerar Space Adventures planer

Soyuz TMA-12 på väg mot ISSI förra veckan gick Space Adventures ut med ett pressmeddelande där man berättade om sina planer om att använda dedikerade rymdflygningar med ryska Soyuzfarkoster till den internationella rymdstationen med start under 2011. Dock hävdar både NASA och den ryska rymdflygstyrelsen (RKA) att de inte alls känner till några sådana planer. 

NASA och andra internationella samarbetspartners på ISS måste först godkänna sådana planer, precis som de gör inför alla andra uppdrag på ISS. Något sådant godkännande känner NASA inte till.

Vidare hänvisar Space Adventures i sitt pressmeddelande till en representant för Roskosmos, Alexey B. Krasnov, där han säger att de är mycket glada över det fortsatta samarbetet med Space Adventures. Men i ett officiellt uttalande från i torsdags på Roskosmos webbplats, säger Anatoly Perminov som är chef för den ryska rymdflygstyrelsen, att han inte känner till några planer om att sända ytterligare rymdturister till ISS och att där helt enkelt inte finns utrymme för några rymdturister. Istället menar Perminov att fallet blir det helt omvända, eftersom stationens permanenta besättning ska utökas från nuvarande tre till sex personer. Detta gör att rymdturismverksamheten på ISS temporärt kommer att skjutas upp.

Källa: http://www.russianspaceweb.com
Foto: NASA

  • Liknande artiklar: