Ryssland bygger en Soyuz farkost endast för rymdturister - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Ryssland bygger en Soyuz farkost endast för rymdturister

Ryssland bygger en Soyuz farkost endast för rymdturisterVideosekvens Ryssland kan komma tillbaka i rymdturismindustrin på ett storartat sätt. Det finns stora möjligheter för att de börjar bygga en Soyuz rymdkapsel under detta år endast för att kunna skicka upp rymdturister till den internationella rymdstationen.

Tidigare i år gick rymdturister miste om den plats som kunde köpas ombord Soyuz. Anledningen till detta var att NASA började dra in på rymdskyttel programmet och ryssarna fick därmed lämna den tidigare rymdturist platsen åt professionella astronauter för att man ska hinna färdigställa rymdstationen. Men nu meddelar det ryska rymdfarkosttillverkaren Energia att man så snart som under mitten av detta år ska inleda konstruktionen av ytterligare en Soyuz farkost.

– Det kommer från och med 2012 att finnas fem ryska rymdfarkoster istället för fyra. Fyra kommer att användas för det internationella rymdstationsprogramet, och en kommer att erbjudas till rymdturister, säger Vitaly Lopota, vd för Energia Corporation.
Hittills har sju rymdturister, eller rymdresenärer som de själva vill kalla sig, besökt den internationella rymdstationen från starten 2001, med bland annat Charles Simonyi, som gjorde det två gånger. Den senaste var Guy Laliberte, som besökte stationen i slutet av 2009.


Källa: http://rt.com/Top_News/2010-03-18/russia-space-tourist-resume.html
Foto: NASA

  • Liknande artiklar: