Ryssland kan komma att stoppa rymdturister till ISS från 2010 - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Ryssland kan komma att stoppa rymdturister till ISS från 2010

Anatoly PerminovResor till den internationella rymdstationen kan komma att upphöra från och med 2010, eftersom man planerar att öka antalet besättningsmedlemmar på stationen. Detta betyder att Ryssland kommer att ha ett färre antal lediga platser i Soyuz raketen vigda för rymdturister. 

– Som en del av vårt nuvarande program, kommer resor till ISS för rymdturister att fortsätta. Men från och med 2010, kan problem uppstå på grund av den planerade ökningen av besättningsmedlemmar ombord ISS till mellan 6 och 9 personer, sa Anatoly Perminov, chef för den ryska rymdmyndigheten Roskosmos.

Dennis Tito var den första rymdturisten som flög till ISS 2001. Sedan dess har ytterligare fyra pesoner åkt dit. Den sjätte rymdturisten, Richard Garriott, är planerad att göra sin resa kommande höst. Hittills har rymdturisterna betalat 20 miljoner dollar var för nöjet att spendera en vecka ombord ISS, men Ryssland säger att priset kommer att öka i framtiden, mot 30 eller 40 miljoner dollar.

 

Källa: http://en.rian.ru/russia/20080411/104869659.html
Foto: Ria Novosti

  • Liknande artiklar: