Satsningen på Spaceport Sweden säkrad - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Satsningen på Spaceport Sweden säkrad

Satsningen på Spaceport Sweden säkradNu är det inte en fråga OM Spaceport Sweden ska bli en världsledande rymdhamn med rymdresor för privatpersoner utan NÄR. Det säger Spaceport Swedens VD Karin Nilsdotter efter avtalet med Inlandsinnovation som säkrar medel till nya satsningar på bolaget, både när det gäller själva besöksverksamheten och kommersialiseringen och produktutvecklingen av rymdresor.

Inlandsinnovation, ett statligt riskkapitalbolag för tillväxtinvesteringar i Norrlands inland, genomför nu sina allra första investeringar, där Spaceport Sweden AB får 3 miljoner av 2012 års satsade 8 miljoner.

– Vi har tecknat avtal om investering i Spaceport Sweden AB. Det är ett bolag med stark innovativ profil med exportpotential samt har en affärsmodell och teknik där ekonomi, miljö och sociala hänsyn går hand i hand, säger Gunnar Olofsson, vd för Inlandsinnovation.

– Inlandsinnovations satsning betyder oerhört mycket för oss, med denna seriösa statliga aktör i ryggen kan vi nu storsatsa för att etablera Spaceport Sweden som en världsledande rymdhamn i konkurrens med andra internationella rymdturismbolag, säger Karin Nilsdotter.

Satsar målmedvetet vidare
Under 2012 ska bolaget produktutveckla och kommersialisera fler rymdäventyr samt genomföra en förstudie för att sedan påbörja infrastruktur-utveckling av Spaceport Swedens Visitor & Training Center i Kiruna, i Swedish Lapland. Som ett viktigt led i den satsningen har Spaceport Sweden nu säkrat ytterligare investeringar där avtal skrivits med Inlandsinnovation. Vidare utökar bolaget sin personalstyrka där Carina Johnsson välkomnas som Operations Manager.

Carina kommer närmast från SSC där hon bl a ansvarat för besöksverksamhet till Esrange Space Center men framförallt varit med i uppbyggnadsfasen av Spaceport Sweden 2009-2011 i rollen av affärsutvecklare inom SSC. Efter 25 år inom besöksnäringen har Carina byggt upp en gedigen erfarenhet och har bl a arbetat som marknadsansvarig på Kiruna Lappland. Johnsson är utbildad inom ekonomi, turism och projektledning och brinner för utvecklingsprocesser, effektivitet, samarbeten och företagens förankring i samhället – samt ser fram emot att ”få se jorden lite mer från ovan”.

– Jag är jätteglad och ser med mycket fram emot att påbörja mitt nya uppdrag. För mig är det ett naturligt och efterlängtad kliv där jag får fortsätta den spännande resa som jag påbörjat inom branschen sedan flera år och vidareutveckla etablerade kontakter och möjligheter, säger Carina Johnsson

Kontakt
Karin Nilsdotter, vd Spaceport Sweden AB
Mobil 070-226 88 01, www.spaceportsweden.com

Gunnar Olofsson, vd Inlandsinnovation AB
Mobil 0703-34 15 16, www.inlandsinnovation.se

Källa: http://www.spaceportsweden.com/?id=9504&cid=22117
Bild: Spaceport Sweden

  • Liknande artiklar: