SpaceDev ansluter sig till SpaceShipTwos team - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

SpaceDev ansluter sig till SpaceShipTwos team

SpaceDevs utvecklingsteamI måndags skrev SpaceDev på ett flerårskontrakt med Scaled Composites om att bistå Scaled Composites med hjälp i utvecklandet av en raketmotor till SpaceShipTwo. Kontraktet som löper till och med 2012 är värt ungefär 15 miljoner dollar. 

SpaceDev kommer att huvudsakligen leda utvecklingsgruppen av raketmotorn för SpaceShipTwo och kommer att samarbeta med Scaled Composites interna designgrupp för att göra motorn produktionsfärdig. Sammansättningen av SpaceDevs grupp kommer att vara snarlik den som mellan 2001 och 2004 arbetade med SpaceShipOne. SpaceDev kommer precis som innan också genomföra marktester på de olika motorkomponenter samt att vara behjälpliga när de fullskaliga testerna på raketmotorn kommer att genomföras, både på marken och i luften.

– Vi ser med spänning fram emot att återigen vara en del av Scaled Compoistes/Virgin Galactic team, och att kunna bidra med hjälp till detta historiska flyg- och rymdäventyr. Burt Rutan,  Doug Shane och övriga vid Scaled Composites har ännu en gång skapat en enastående farkost som kommer att vara det första kommersiella äventyret för att öppna upp rymden för en stor del av allmänheten, sa Mark N. Sirangelo, vd för SpaceDev.

Mer information om kontraktet finns på www.spacedev.com/sec_filings_financial_reports.php.  Klicka därefter på 8-K reports.

Källa: http://www.spacedev.com/press_more_info.php?id=282
Foto: SpaceDev

  • Liknande artiklar: