Spacefleet arbetar vidare med suborbital rymdturism - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Spacefleet arbetar vidare med suborbital rymdturism

Spacefleet arbetar vidare med suborbital rymdturismSpacefleet Ltd, ett brittiskt företag om satsar på utvecklingen av suborbital rymdturism, säger i ett pressmeddelande att de inte alls har lagt ner sin verksamhet trots att det inte på lång tid har hörts något från företaget bortsett från att vara en av sponsorerna under Royal Aeronautical Society Space Tourism konferensen i London tidigare i år.

– Vi är fortfarande aktiva, och vi kommer att vara det när Virgin Galactic startar sina suborbitala rymdfärder, eftersom när det väl börjar kommer många människor att inse och förstå att det verkligen finns en rymdturism industri, och det genererar pengar, och att det inte endast är till för de extremt rika. Vi är förberedda inför det, säger en talesman för företaget.

Spacefleet driver ett rymdturism projekt, SF-01, som består i att de utvecklar rymdfarkost som lyfter vertikalt eller från en uppskjutningsramp och som landar horisontellt som ett konventionellt flygplan. Farkosten har plats för åtta passagerare och två piloter, och priset för en plats ombord kommer med tiden, enligt företaget, att bli betydligt lägre än vad konkurrerande företag kommer at för första generationens rymdturism farkoster. På sin webbplats skriver man dock att priset initialt kommer att ligga på 120000 euro.

Når en maxhöjd på 340 kilometer

Företaget menar också att SF-01 är unikt på flera sätt. För de första kommer farkosten inte att ha några utsläpp av kolväten som bidrar till den globala uppvärmningen. Hur det är tänkt vill Spacefleet Ltd. dock inte avslöja på grund av konkurrensen mot andra företag. Vidare säger Spacefleet Ltd. att SF-01 kommer att med hjälp av dessa raketmotorer att kunna ta sig upp till en höjd av 140 kilometer, men även att farkosten är därefter kapabel att fortsätta upp till en maxhöjs av 340 kilometer.

I november förra året hade Spacefleet Ltd. ett möte med en möjlig finansiär, men man nådde ingen uppgörelse. Orsaken bakom det låg mycket i att företaget är nytt inom branschen och har själv ingen erfarenhet att luta sig mot, även om deras samarbetspartners har den kunskap som behöva för att projektet ska bli en framgång. Vilka dessa samarbetspartners är framkommer dock inte.

– Att hitta en finansiär för ett projekt av denna art kommer aldrig att vara beroende av en bank, för att ekonomiska svackor ska göra så lite påverkan som möjligt på verksamheten. Det är faktiskt så att Spacefleet Ltd. är i en bättre position än många andra företag. Vi har inga skulder, säger en talesman för företaget.

Källa: http://www.spacefleet.co.uk/News/news-0809.htm
Bild: Spacefleet Ltd.

  • Liknande artiklar: