Spaceport Sweden och rymdturismen prisas - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Spaceport Sweden och rymdturismen prisas

Spaceport Sweden och rymdturismen prisasÄnnu har det inte blivit några rymdresor från Kiruna men arbetet fortsätter för Spaceport Sweden. Under torsdagen på Svenska Turistgalan utsågs de till vinnare av turistnäringens innovationspris .

Årets innovation är en ny kategori inom TRIP Award som även delas ut på till årets uppstickare, årets comeback och bäst marknadsföring/distribution. Bakom utmärkelsen står Rese- och Turistnäringen i Sverige. Syftet är att lyfta fram en person eller företag som skapat, utvecklat eller stått bakom, en innovation som har realiserats och kommersialiserats. Utmärkelsen lyfter fram idéer som nått en framgångsrik, praktisk tillämpning och som har skapat nya värden.

– Detta betyder oerhört mycket för oss men också för den industri som nu utvecklas internationellt. Spaceport Sweden är en pionjärsatsning med oerhörda möjligheter där vi hoppas både inspirera och kroka arm med fler partners för utveckling av nya spetsupplevelser och reseanledningar för Sverige. Som alla innovativa satsningar så krävs både målmedvetenhet och kanske framförallt mod. Vi vill därför tacka alla som i sin tur vågar och stöttar oss på olika sätt; LTU, Tillväxtverket, Kiruna Kommun, Norrbottens Läns Landsting och Länsstyrelsen i Norrbotten, Kiruna Lappland och Swedish Lapland och givetvis våra partners IRF, Swedavia-Kiruna Airport, ICEHOTEL, Lapland Resorts, Direktflyg, Norrskenet och Inlandsinnovation", säger Karin Nilsdotter, VD för Spaceport Sweden. 

Juryns motivering till årets innovation – Spaceport Sweden: "Här ser vi en pionjär och förebild inom innovation där världsunika upplevelser har lanserats med global genomslagskraft. Här skapas äventyr där miljö, vetenskap och teknik kombinerats på ett innovativt sätt både i samverkan mellan partners och i skapande av en lärande upplevelse mot målgrupp. Bolaget befinner sig i en utvecklingsfas med nya och för Sverige profilerande innovativa spetsupplevelser och samarbetsformer. En liten ort ska få en plats på den Europeiska kartan med det första och självklara upplevelsecentrat för privatpersoner och tjänster för akademi och företag. Årets innovation lyfter mot stjärnorna!"

Källa: http://www.turistgalan.se/2012-10-18/spaceport-sweden-vinnare-av-turistnaeringens-innovationspris
Foto: Petter Johansson

  • Liknande artiklar: