SpaceX planerar att erbjuda rymdresor för turister - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

SpaceX planerar att erbjuda rymdresor för turister

SpaceX planerar att erbjuda rymdresor för turisterEnligt en pressrelease förra veckan kommer SpaceX att inleda ett samarbete med Bigelow Aerospace för att ta privatpersoner på rymdupplevelse utöver det vanliga. Inom kort kommer de båda företagen att ha en kickoff i Japan för att starta marknadsföringen.


Tanken är att färden ska gå med SpaceXs rymdfarkost Dragon som skjuts upp i rymden med Falcon uppskjutningsraket mot Bigelows uppblåsbara boendemoduler som ligger i omloppsbana kring jorden.

För närvarande, håller Dragon att färdigställas för sitt första uppdrag att skicka upp förnödenheter till den internationella rymdstationen.  Pressen är dock stor eftersom datumet för en uppskjutning har fått flyttats fram ett flertal gånger. Nu gäller det antingen den 19 eller 22 maj. Lyckas SpaceX med en säker och lyckad uppskjutning, kommer SpaceX att ha en bra grund för att starta sitt rymdturism-program.

Bigelow Aerospace är specialister på att skapa boendemiljöer i rymden som är tillräckligt stora för att inhysa sex personer. Genom att montera ihop två eller flera av deras BA330-moduler kan man således skapa ett rymdboende för många personer. Dragon kommer att kunna ta sju personer ombord. Tillsammans planerar SpaceX och Bigelow Aerospace att erbjuda rymdturister en möjlighet att åka ut i rymden och få en unik upplevelse i en unik miljö.

– Jag tror att de flesta håller med om att en framtid där människan är ett rymdfarande folk är mer spännande och inspirerande än en där vi för alltid är begränsade till jorden. Det är av den anledningen som jag byggde upp SpaceX, sa Elon Musk, grundare av SpaceX under en intervju med 60 Minutes.

Vad tror du. Kommer SpaceX att lyckas med uppskjutningen av Dragon, och kommer deras planer för privatpersoner att bli verklighet?

Källa: http://www.spacex.com/press.php?page=20120510
Foto: SpaceX

  • Liknande artiklar: