WhiteKnightTwo fick förhinder innan hon lyfte för andra gången - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

WhiteKnightTwo fick förhinder innan hon lyfte för andra gången

WhiteKnightTwo fick förhinder innan hon lyfte för andra gångenIgår flög Virgin Galactics WhiteKnightTwo igen för andra gången. Men flygningen skulle egentligen skett redan i förrgår, men ett annat plan hade kraschat på Mojave Airport vilket gjorde att den andra testflygningen fick skjutas upp en dag.

WhiteKnightTwo taxade ut och lyfte strax före 08.00, lokal tid, från flygplatsens bana 30. Som följeplan fanns ett Beech Starship flygplan. SpaceShipTwos bärflygplan gjorde denna gången en låg flygning, följt av en kort markkänning innan den lyfte igen för slutligen landa på bana 12 knappt en och en halv timme senare.

Dagen innan hade ett Douglas DC-3 plan, som tillhör National Test Pilot School kraschat strax efter att den lyft. Lyckligtvis uppstod, enligt källor, ingen allvarliga personella skador.

Kraschad Douglas DC-3

Ögonvittnen har berättat för Rob Coppinger på Flightglobal att när WhiteKnightTwo efter landningen rullade tillbaka till startplattan visade på att framhjulen svajade betänkligt. Det kan bero på att testpiloterna testade styrningen eller att de hade problem med den kraftiga sidvind som byggdes upp under flygningen som gjorde att testpiloterna hade problem med att hålla en rak kurs. Mer detaljer kring testflygningen lär komma senare.

–  Det var en problemfri en och en halvtimmes provflygning, men denna gången flög vi inte lika högt, sa Burt Rutan, grundare av Scaled Composites, företaget som konstruerar både WhiteKnightTwo och dess rymdskepp SpaceShipTwo.

WhiteKnightTwos första flygning skedde för sju veckor sedan, den 21 december 2008.

Källa: http://www.flightglobal.com/blogs/hyperbola/2009/02/whiteknighttwo-flies-again.html
Foto: Flightglobal

  • Liknande artiklar: