WhiteKnightTwo rullar för första gången av egen kraft - Rymdturism.se

WhiteKnightTwo rullar för första gången av egen kraft

WhiteKnightTwo rullar för första gången av egen maskinVideosekvens I förra veckan avslöjades det att SpaceShipTwo:s moderskepp WhiteKnighTwo skulle göra sin jungfrufärd den 15 december. Idag kom det första beviset på att WhiteKnightTwo rullar för första gången för egen maskin.

Sekvensen som filmades av Rob Coppinger på Flightglobal visar WhiteKnightTwo när den i fredags, klockan 15.00 lokal tid, i låg hastighet rör sig på landningsbanan vid flygplatsen i Mojave.

Med hjälp av två av de fyra Pratt & Whitney Canada PW308A motorerna tog sig WhiteKnightTwo hela vägen över landningsbanan nummer 30, vände helt om och körde hela vägen tillbaka till sin hangar hos Scaled Composites. Dessa tester, som är en viktig milstolpe i utvecklingen av detta plan, visar att jungfrufärden är nära förestående som man hopas att kunna ske någon gång under nästa vecka. Dock visar de meteorologiska prognoserna på att det finns risk för snöfall under de närmaste dagarna, vilket gör att någon flygtur inte är möjlig.

SpaceShipTwo, som kommer att vara sitta fast under WhiteKnightTwo, kommer att visas upp under den första delen av nästa år. Virgin Galactic hoppas att WhiteKnightTwo ska kunna ta SpaceShipTwo på sin första flygtur och att på egen hand sedan glidflyga tillbaka till slutet av 2009.

Videosekvens Videosekvens

Se på Rob Coppingers film nedan. Att se de två flygkropparna röra sig ger mer en känsla av att två olika plan rör sig parallellt med varandra.Källa: http://www.flightglobal.com/articles/2008/12/13/320125/world-exclusive-video-
spaceshiptwo-mothership-runway.html

Foto: Flightglobal

  • Liknande artiklar: